Krešić: Oni koji se bave kriminalom mogu biti sretni zbog smjene u USKOK-u

Vijesti 23. tra 202313:32 > 13:32 1 komentar
N1

Smjenu Vanje Marušić s čelne pozicije u USKOK-u za TNT su komentirali Ana Raić (Telegram.hr) i Hrvoje Krešić (Nova TV).

Kao novinarka s dugim stažom praćenja pravosuđa I dobra poznavateljica odnosa I u Državnom odvjetništvu, Ana Raić istaknula je kako ne vjeruje glavnoj državnoj odvjetnici kada ona tvrdi da iza smjene Marušić ne stoje politički razlozi niti osobni obračun.

“Riječ je o velikom sukobu koji je eskalirao sada i tražila se baš dlaka u jajetu. Iz DORH-a je propušteno da je riječ u propustu u državnoodvjetničkoj upravi, no kasnije se uspostavilo da postoji Odluka o korištenju službnenih vozila – kao što je obajvila profesorica Zlata Đurđević, koja pokazuje da Vanja Marušić nije nužno morala obavijestiti glavnu državnu odvjetnicu o prometnoj nesreći te da je sama mogla odrediti hoće li se tražiti naknada od vozača ili ne”, istaknula je Raić, navodeći i primjere iz sudske prakse u kojoj je država gubila sporove kad je od službenih vozača, primjerice u MUP-u, tražila nadoknadu štete.

“Do nas koji smo kroničari situaciju u DORH-u dolaze informacije da Marušić više nije bila spremna raditi pod neprestanim pritiskom”, ističe Ana Raić.

“Oni koji se bave korupcijom I kriminalom, ili to planiraju, mogu biti samo opušteniji nakon smjene šefice Uskoka”, ocijenio je Hrvoje Krešić, objašnjavajući kako lošem radu DORH-a “osim malih plaća I loših uvjeta rada pridonosi i “zavadi pa vladaj” politika u kojoj među ključnim ljudima nema suradnje nego vlada svađa i nepovjerenje”.

Cijelu novinarsku analizu događaja koji su obilježili tjedan pogledajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare