Krešo Petek izašao iz istražnog zatvora u Remetincu

Vijesti 17. sij 202106:52 > 12:17 0 komentara
Krešo Petek, Remetinec
N1/Zoran Pehar

Prvooptuženi u aferi Janaf, Krešo Petek, jutros je oko 6.20 sati nakon četiri mjeseca izašao iz istražnog zatvora u Remetincu.

Kako javlja naš reporter Zoran Pehar, Petek je odbacio sve optužbe na svoj račun, a zbog istrage nije htio detaljnije komentirati navode za koje ga sumnjiče.

Tvrdi da je nevin i čovjek iz naroda. Zahvalio je osoblju Remetinca na pomoći i profesinalnosti.

Krešo Petek, Remetinec
N1/Zoran Pehar

Prije mjesec dana sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda produljio je do 17. siječnja pritvor Kreši Peteku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke dok je odbio prijedlog Uskoka da mu se produlji i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, Uskok sumnja da je bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primio mito od prvookrivljenog Peteka koji je navodno podmićivao i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i Nove Gradiške Vinka Grgića kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Uskok je pokrenuo istragu protiv ukupno 14 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.