Krijumčar ilegalnim migrantima napao policajca kod Vojnića

Vijesti 15. pro 202315:31 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Policija je na području Karlovačke županije u srijedu i četvrtak spriječila u četiri odvojena slučaja krijumčarenje ilegalnih migrantima, a u jednom slučaju kod Vojnića, krijumčar, državljanin Sirije s dozvolom boravka u Njemačkoj, napao je policajca, priopćeno je u petak.

Službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca, državljana Poljske i državljana Sirije s dozvolom boravka u Njemačkoj, starosti između 25 i 50 godina, osumnjičenima za kazneno djelo ‘Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Utvrđeno je da su osumnjičeni krijumčari prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, a zaustavljeni su u osobnim automobilima i teretnom vozilu na području Duga Rese, Slunja, Vojnića i Rakovice, priopćeno je iz karlovačke PU.

Jedan od slučajeva dogodio se na području Vojnića kada su policajci uočili vidno opterećen osobni automobil i krenuli za njim.

Unatoč svjetlosnim i zvučnim signalima vozač se nije zaustavljao, već se vozilom dao u bijeg te se tek zaustavio zbog nemogućnosti daljnjeg bijega zbog blata i uzbrdice.

Kako bi nastavio bijeg, krenuo je unatrag i udario u službeno policijsko vozilo, a prilikom izlaska iz vozila napao je policijskog službenika koji mu je pristupio i dao se u bijeg. “Policijski službenici su krenuli u potjeru te ubrzo uhitili vozača, 26-godišnjeg državljanina Sirije s dozvolom boravka u Njemačkoj”, dodaje se u priopćenju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi osumnjičenici iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, dok su svi strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Protiv svih osumnjičenih osoba nadležnom državnom odvjetništvu podnijete su kaznene prijave, a protiv osumnjičenog 26-godišnjeg državljanina Sirije s dozvolom boravka u Njemačkoj podnijeta je i kaznena prijava zbog ‘Prisile prema službenoj osobi’.

Također je protiv trojice vozača postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, naveli su iz karlovačke PU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!