Kuzmanić: Neću dati ostavku sve dok ju cijelo Gradsko vijeće ne podnese

Vijesti 05. tra 202211:07
Izvor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Zamjenik splitskog gradonačelnika Antonio Kuzmanić jutros je izjavio kako u petak neće dati ostavku kada ju budu davali gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević, te je poručio da će na svom mjestu ostati dokle god ju cijelo Gradsko vijeće ne podnese.

Kuzmanić je to rekao u programu Radio Dalmacije, a referirajući se na najave da Vlada šalje povjerenika za Split, kazao je kako ga zanima kojim člankom i stavkom zakona će ga smijeniti ako on sam ne da ostavku.

“Ostavku sam spreman dati onog trenutka kada cijela oporba odnosno HDZ podnese ostavke. Onda će se i Gradsko vijeće raspustiti, a kada se ono raspusti moja ostavka je na stolu”, poručio je Kuzmanić.

VEZANE VIJESTI

Kako Kuzmanić nije odgovaro na pozive za komentar smo pitali još uvijek aktualnog gradonačelnika Ivicu Puljka koji je kazao da će danas razgovarati sa svim partnerima, a sutra sa svim političkim opcijama nakon čega će donijeti rješenje koje će biti prihvatljivo, a to je da idu na sve izbore. Kaže da je ta izjava njegovog zamjenika “možda bio nesporazum”.

“Mi tražimo rješenje u kojem ćemo raspustiti Gradsko vijeće i idemo svakako dati ostavku te da idemo na zajedničke izbore. To je kako su svi politički akteri u gradu Splitu suglasni s tim osim Keruma. Mislim da sada tu nema problema, povući ćemo se, Gradsko vijeće će se raspustiti i idemo na izbore za sve tri razine”, rekao je Puljak.

Upitan hoće li pravni lijek potražiti na Upravnom sudu s obzirom da Ministarstvo pravosuđa i uprave očito drugačije od svih pravnih stručnjaka tumači Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi Puljak je odgovorio da je njima u interesu da se izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće održi u vrijeme kotarskih izbora i to je nešto što će oni dogovoriti sa svim političkim akterima u gradu Splitu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar