Legendarni srpski trener posjetio Vatrene, jedan od njih ga oduševio

Sport Klub 12. pro 202208:47 1 komentar
SPORTASIA / AFP

Među brojnim novinarskim ekipama koje su stigle u hrvatski kamp u Dohi bio je i poznati srpski nogometni trener Bora Milutinović (78) koji živi u Kataru i ima televizijsku emisiju za kinesku televiziju.

Milutinović je vodio čak pet različitih nogometnih reprezentacija (Meksiko, Kostarika, SAD, Nigerija i Kina) na pet svjetskih prvenstava i sa svima je osim Kine, prošao prvu rundu natjecanja. Zbog ovih uspjeha dobio je nadimak “Čudotvorac”. Trenirao je i Irak, Jamajku te Honduras.

U trenerskoj je mirovini, živi u Dohi i ima svoju emisiju na kineskoj televiziji, piše tportal.

“Ne prati je puno ljudi, oko 50 milijuna”, kazao je sa smiješkom otkrivši razlog dolaska u kamp Vatrenih.

“Zanimalo me vidjeti kako se radi, sada je sve drugačije nego u moje vrijeme. Tereni su idealni, kamere su na svakom koraku, uvjeti za rad su idealni.”

Naravno, prati utakmice na World Cupu, a otkrio je koga vidi kao favorita hrvatsko – argentinskog dvoboja.

“Pobijedit će onaj koji zabije više golova. Ima mnogo stvari koji mogu utjecati na utakmicu. Kao recimo jučer u susretu između Engleske i Francuske u kojoj su Englezi trebali slaviti, ali nisu. Hrvatska ima šanse, normalno kada imaš takve igrače.”

Nahvalio je igre sjajnog Luke Modrića.

“Modrić je odigrao izvanredno protiv Brazila, šteta što nema više takvih igrača.” Spomenuo je i vratara Dominika Livakovića, ali i dodao: “Nije korektno samo spominjati Modrića kada imate odličnu momčad. Vaši igrači imaju sve kvalitete koje trebaju imati, da nemaju ne bi niti došli do polufinala. Postoji niz faktora koji su važni u sportu, jedan od najvažnijih je odnos u ekipi, zajedništvo, a vi to imate.”

Smatra kako Argentinci ne bi trebali stvarati toliki pritisak na Messija. “Argentinci imaju strast, za njih je Messi figura broj jedan. Ne bi ga trebali toliko opterećivati. Toliko je dao za nogomet, trebali bi zbog toga biti sretni.”

Osvrnuo se i na rad izbornika Zlatka Dalića. “Dalić je super trener, posjeduje znanje i inteligenciju. Hrvatska ne bi mogla igrati ovako da nema dobrog trenera.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.