Leinert Novosel: Diskusije u Saboru sve više zabrinjavaju

N1

Komunikologinja i politologinja Smiljana Leinert Novosel kometirala je za N1 Studio uživo novu parlamentarnu sezonu.

Kaže da komunikacija koja se može prepoznati u javnom prostoru točno reflektira princip komunikacije i u Saboru. “Postaje normalno da počinjemo komunicirati ono što nam padne napamet”.

“Puno je manje prijedloga, konstruktivnih rješenja, dobronamjerne atmosfere. Možete biti kritični, ali kad se to svede na želju za popularnošću i borbu za vidljivosti onda se zapravo vidi da diskusije u Saboru imaju sve manje smisla i sve više zabrinjavaju”, smatra Leinert Novosel.

S druge strane, dodaje, imate pojedince koji nevješto koriste svojih pet minuta. “Misle da ako će biti glasni i unositi nemir da su postigli svoje ciljeve”.

Oporba bez lidera

Što se tiče lidera oporbe već godinama, kako navodi, nema istaknute osobe koju biste prepoznali kao lidera. “To je osoba koju prepoznajete da može stati na čelo neke organizacije i pokazivati smjer u kojem treba ići”.

Kaže da Peđa Grbin zna dosta dobro komunicirati prema van, ali smatra da to nije dovoljno da bi netko bio lider.

“Danas je najveći uspjeh biti političar ili političarka kojem se vjeruje da će dati sve od sebe na toj funkciji”, tvrdi komunikologinja i politologinja Smiljana Leinert Novosel.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.