L’Equipe u idealnu momčad Svjetskog prvenstva stavio trojicu Hrvata

Svijet 19. pro 202208:47 0 komentara
Paul ELLIS / AFP

L'Equipe je sastavio idealnu momčad Svjetskog prvenstva u Kataru, a tu su uključili čak trojicu brončanih Vatrenih. To su Dominik Livaković, Joško Gvardiol i Luka Modrić.

Zanimljivo je da su Francuzi za najboljeg vratara odabrali upravo Livakovića ispred Argentinca Emiliana Martineza, kojeg je FIFA proglasila najboljim vratarom SP-a i dodijelila mu Zlatnu rukavicu.

PROČITAJTE JOŠ

Joško Gvardiol zauzeo je svoje mjesto na poziciji lijevoga stopera, a pored njega je Marokanac Roman Saiss. Desni bek je njegov sunarodnjak Achraf Hakimi, a lijevu stranu drži Argentinac Marcos Acuña. U veznom redu je kapetan hrvatske momčadi Luka Modrić. Vezni red još čine Marokanac Sofyan Amrabat te Argentinac Enzo Fernandez koji je proglašen najboljim mladim igračem turnira, iako brojni smatraju da je Gvardiol trebao ponijeti tu titulu kući.

Francuz Kylian Mbappé i Argentinac Lionel Messi očekivano su se našli u napadu, a treći član napadačkog terceta je Englez Bukayo Saka. Zanimljivo je da su Francuzi u idealnu postavu uvrstili samo jednog svog igrača (Mbappé), iako su svjetski doprvaci. Po trojicu igrača imaju Hrvatska, Argentina i Maroko koji je propustio broncu nakon poraza od Hrvatske, ali svejedno ostvario ogroman uspjeh za afrički kontinent.

Doček brončanih Vatrenih u Hrvatskoj nastavit će se i danas, u rodnim gradovima pojedinih reprezentativaca, a sve o tome pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!