Liječnica: Postigli smo dogovor. Nećemo pacijentima oduzimati vozačke

Vijesti 13. srp 202214:14 > 15:24
N1

Predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić javila se videovezom u N1 Studio uživo i komentirala dogovor s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, zbog kojeg obiteljski liječnici neće oduzimati vozačke dozvole pacijentima.

“Prijedlog novog zakona je bio da svaki liječnik pri svakom pregledu pacijenta procijeni njegovu sposobnost upravljanja vozilom i o tome obavijesti MUP. Ako bi procijenio da postoji zapreka upravljanju vozilom, pacijent bi ostao bez vozačke dozvole te po izlasku iz ordinacije ne bi mogao upravljati vozilom. Nakon godinu dana argumentiranja i ukazivanja na probleme, konačno smo dobili razumijevanje ministra Beroša i obranili povjerljivi odnos liječnika i pacijenta.

VEZANE VIJESTI

Kaže da će na glasanje biti upućen prijedlog zakona kojim će liječnici “upozoriti pacijenta na potencijalne poteškoće u upravljanju vozilom, a zabilješku o upozorenju će zapisati u svoju dokumentaciju, dok se MUP o tome ne obavještava”.

“Moramo se zahvaliti svim medijima koji su nam dali podršku. Nadamo se da ćemo ipak na kraju uspjeti razriješiti sve problematične točke”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.