“Ljudi se sve više udaljavaju od Boga stvarajući pseudoreligiju hedonizma”

Vijesti 15. kol 202209:12 > 09:39 8 komentara
Gvardijan fra. Žarko Lučić
N1

Gvardijan fra Žarko Lučić gostovao je u Novom danu i komentirao svečanost povodom blagdana Velike Gospe.

“Od 6 sati do 11 održavaju se svete mise, koje svake godine na svetkovinu Velike Gospe pohađa velik broj vjernika. Kroz cijelo jutro tu su i svećenici koji ispovijedaju velik broj vjernika, jer papa Pavao VI. dao je dozvolu ovom svetištu da svi koji pohađaju misu na svetkovinu Velike Gospe dobiju oproštenje. Gospodin Isus koji je uskrsnuo nije mogao dopustiti da majka koja ga je rodila čeka uskrsnuće tijela, pa ju je odmah uzdigao na nebo. To je proslava čitavog njezinog života. Bog želi proslaviti dušu i tijelo”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Kaže da je “živimo u multikulturalnom društvu, u kojem velik utjecaj imaju narodi koji su se pomalo odrekli vjere”.

“Sve više se udaljavaju od Boga stvarajući svoju pseudoreligiju hedonizma. Zato je u Hrvatskom narodu još uvijek jak utjecaj Crkve, pa zajedničkim snagama pokušavamo sačuvati zajednički duh, kako ne bismo pali pod utjecaj hedonizma i zla koje pogađa narod. Svakakva se zla događaju, a sve je to zbog manjka vjere u Boga”, rekao je.

Komentirao je odnos politike i Crkve.

“Ovisi o kojoj se crkvi radi. Katolička crkva ima utjecaj na politiku, ali Crkva će uvijek provoditi vjeru i ljubav koja pripada Bogu. Naravno da će prihvaćati sve ono što politika korisno donese”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.