“Lokalni čelnici će morati iskoristiti mogućnosti koje im pruža Zakon o turizmu”

Vijesti 20. kol 202319:08 0 komentara
N1

Ministrica turizma Nikolina Brnjac bila je gošća Dnevnika.

“Imamo preko 77 milijuna noćenja i 14 milijuna dolazaka, ova turistička sezona je na razini 2019. godine. Nikad nismo imali bolju predsezona i rast turističkog prometa na kontinentu. Najave za postsezonu su isto jako dobre. Za sada su nam i najave iz HNB-a bolje nego prošle godine, ali pričekajmo kraj turističke sezone. Bitno je reći da nam se vratilo i američko tržište”, rekla je ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Navodi da napokon prestanemo brojati broj dolazaka i broj noćenja, a kako kaže, zato i dolazi Zakon o turizmu.

“Napokon moramo upravljati svojim destinacijama i onda će svaka destinacija moći reći koliki je maksikum prema resursima koje ima. Nikada nam turizam ne smije biti izlika za devastaciju prostora i okoliša, zato je bitno donijeti taj zakon.

“Lokalni čelnici će morati iskoristiti mogućnosti koje im pruža Zakon o turizmu, zato smo ga i počeli predstavljati po županijama. Dobili smo veliku podršku. Svi koji žele razvijati svoj turizam, moraju znati što žele od turizma, koliko su im resursi i u kojem smjeru će ići. Ukoliko se ne budu pridržavali toga, naravno da će biti i posljedica u obliku sankcija, a to će biti zatvaranje turističkih zajednica i neće se financirati projekti iz fonda za turizam”, navela je.

Isto tako, kaže da svi koji su dizali cijene, a nisu radili na kvaliteti, napravili su štetu svima, a turisti su već sad to kaznili.

“Napravili smo analizu cijene smještaja s konkurentima na Mediteranu, cijene su podjednake. Njemački turisti se ne žale na naše cijene, nego žele kvalitetnu uslugu. Nužno je donositi planove upravljanja”, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!