Lučki kapetan za N1 objasnio kako je izgledala potraga za ocem i sinom

Vijesti 10. srp 202218:13 > 20:18 0 komentara
N1

Lučki kapetan Darko Glažar u Dnevniku N1 televizije govorio je o uspješnoj potrazi za ocem i sinom koji su nestali kod Krka.

“Jučer oko 17 sati krenuli su iz područja Novog Vinodolskog tako da su u neprimjerenim uvjetima krenuli grlom u jagode, nošeni vjetrom, burom ploviti, odnosno veslati prema otoku Krku”, rekao je Glažar, dodajući da su jučer za njima tragali lučka kapetanija Rijeka, plovilo pomorske policije i zrakoplov obalne straže.

VEZANE VIJESTI

“Tragalo se do debelo u noć, bila je i mjesečina pa su bili dobri uvjeti za traganje. Onda je pretraga prekinuta i nastavljena jutros”, dodao je.

U potragu su se danas uključili i lučka kapetanija Senj, helikopter te HGSS, 17 HGSS-ovaca i vozila, jer je bilo potrebno tragati i na kopnu.

“Oko 15 sati pronađeni su otac i sin na području otoka Krka, to je oko 2 milje od mjesta Vrbnik. To je nenaseljeno, teško pristupačno područje s oštrim stijenama, ali imali su sreću da su se tu uspjeli skloniti”, objasnio je lučki kapetan.

Nakon toga su prevezeni u Novi Vinodolski. Glažar kaže da se iz ove situacija može izvući pouka, a to je da svaki put treba provjeriti kakvo je vrijeme.

“Treba uvijek vidjeti vremensku prognozu”, naglasio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!