Luetić: Podržavamo prosvjed mladih liječnika

Vijesti 13. ruj 202213:42 0 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL

U Ministarstvu zdravstva završio je sastanak s predstavnicima Inicijative mladih liječnika koji najavljuju prosvjed zbog lošeg stanja u zdravstvu.

Predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić rekla je kako nije nezadovoljna današnjim sastankom i da su dogovorili da će se dogovoriti. “Razgovarali smo o općim načelima zdravstvene reforme, ali o provedbenom planu ne. Mislim da bi pretjerala kad bih rekla da sam zadovoljna ovim sastankom, ali ministar Beroš je izjavio želju za suradnjom. Obećanjima vjerujemo dok nas iznevjere”, izjavila je kratko.

VEZANE VIJESTI

Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, rekao je da nije iznenađen sastankom.

“Bez da nam je dostavljen zapisnik s prethodnog sastanka. Današnji sastanak, ministar nas je informirao da je u savjetovanju Zakon koji se tiče reprezentativnosti sindikata, a zatim je bilo riječi o koeficijentima liječnika.

Veći dio sastanka ministar je posvetio izlaganju reforme zdravstvenog sustava i pozvao je liječničke udruge da se očituju o prijedlogu reforme i da se o tome nastave razgovori. Rekao je da će reformski paket uskoro biti u javnom savjetovanju.

Zadovoljan sam dijelom, a nismo zadovoljni u dijelu gdje izostaje podrška za povećanje koeficijenata najmlađih liječnika, specijalizanata”, rekao je.

Međutim, prosvjed nije bio tema sastanka, dodao je: “Dajemo podršku prosvjedu kao Hrvatska liječnička komora.”

“Dobar je početak, ali volio bih vidjeti završetak ovog sastanka”, kazao je Boris Ujević iz HUBOL-a. “Mladi liječnici imaju svoje zahtjeve koji su legitimni, ali bitno je da se s tih riječi i zahtjeva prijeđe na djelo. Vjerujemo da će barem ova reprezentativnost i koeficijenti upaliti”, dodao je, prenosi Dnevnik.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!