Macan: Kandidati za gradonačelnika Zagreba ne razumiju da nitko ne zna za njih

Vijesti 01. ožu 202109:49 > 11:01
Izvor: N1

Nakon iznenadne smrti Milana Bandića, izbori za gradonačelnika Zagreba postaju još neizvjesniji - još se ne zna tko će sve trčati izbornu trku, rekao je komunikacijski stručnjak Krešimir Macan u Novom danu.

HDZ-ovom kandidatu sada se otvara prostor da nešto napravi, no Krešimir Macan ističe kako je stvar kampanje, što pak, kako kaže, kandidati koji pretendiraju za mjesto gradonačelnika Zagreba ne razumiju. Naime, nitko ne zna za njih, osim za Tomislava Tomaševića, pojašnjava.

VEZANE VIJESTI

“I Filipović ima problem, možda je kvalitetan materijal, ali nitko ne zna za njega. Bandić je imao utvrde u Sesvetama i Dubravi, no znaju li uopće te četvrti da su se ovi kandidati kandidirali na izborima? Najveći izazov je ta vidljivost. Ako uđe Miroslav Škoro, jedini je uz Tomaševića koji je instant prepoznatljiv”, pojasnio je komunikacijski stručnjak.

Vjeruje da će HDZ ostati uz svog kandidata.

Što se tiče glasova Bandićevih glasača, Macan pojašnjava da oni kandidati koji dobro odrade kampanju mogu steći prepoznatljivost u Bandićevim utvrdama – na istoku Zagreba, i imaju šanse dobiti dio glasova. “Postoji mogućnost i da njegovi ne izađu na izbore”, dodao je.

Smatra kako je dobro što SDP ide s novim imenom.

Joško Klisović može vratiti dio SDP-ovih glasača. Prilika mu je da konsolidira SDP-ove birače. Velike stranke imaju prilike dići svoje organizacije, ali tu ne vidim prostora za Bandićevu stranku. Njihovi glasovi će se rasporediti, prije svega, na dvije velike stranke. Pa imamo još Možemo, a ovisi i tko će ići na desnici iz Domovinskog pokreta. Veća je gužva trenutno na desnici. Na ljevici su dva profilirana kandidata”, prokomentirao je.

“Nije bitan program, bitno je liderstvo”

Kad je u pitanju glavna tema kampanje, kaže da nije bitan program nego liderstvo koje će pokazati pojedinci. “Što je Tomašević sada kad mu je nesta antipod? Kandidati moraju naći svoj smjer, svoj identitet. Trebaju reći što i kako misle za Zagreb, ali osobnost će biti presudna – kome će ljudi povjerovati da on to može i ostvariti.

VEZANE VIJESTI

HDZ je dosad bio u sjeni Milana Bandića, Možemo! se prigovara da su aktivisti… Puno je elemenata, ali prije svega će odlučivati osobnost i smjer u kojem žele voditi Zagreb”, rekao je.

Desni kandidati mogli bi dobiti Bandićeve dijelove, smatra. “Po meni HDZ tu imamo izazov dići infrastrukturu i predstaviti svog kandidata. Domovinski pokret i Most u ovom trenutku tamo će lakše doći do glasova. Ponovit ću – borimo se za neodlučne, one koji će eventualno ostati doma, a trenutno tu prednost imaju kandidati desnice”, rekao je.

Škoro bi prije nego ostali povukao dio Bandićevih glasača, smatra komunikacijski stručnjak Krešimir Macan.

Ipak, od gradonačelnika će, kaže, važniji biti sastav Gradske skupštine u kojoj neće biti lako sastaviti većinu kao što je to bilo dosad.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar