Mahmutović o Bandiću: Pitanje je vremena kada će netko postaviti njegovu bistu

Vijesti 02. ožu 202111:42 > 14:07 0 komentara
N1

Novinar 24sata, Denis Mahmutović, govorio je o Milanu Bandiću u emisiji N1 Studio uživo, komentirajući, među ostalim, današnju komemoraciju koja se održava u HNK.

“Preferirao bih se na ovo inzistiranje da se Milana Bandića ne kritizira ova dva dana i ovo naglašavanje da bi on sasvim sigurno bio oslobođen optužbi. Oni to ne mogu znati, oni to samo nagađaju. Izbjegavanje kritiziranja Milana Bandića je izbjegavanje govora o Milanu Bandiću. Afere, sumnje na korupciju, malverzacije… s Bandićem su išle ruku pod ruku”, rekao je Mahmutović na početku.

“Izbjegavanje i takvog govora o njemu je svojevrsna beatifikacija i pitanje je vremena kada će netko postaviti njegovu bistu i oko koje će se ljudi kleti na njegov lik i djelo.”

VEZANE VIJESTI

Odgovorio je i na pitanje o tolikim izborima koje je Bandić dobio:

“Nitko njemu ne oduzima njegovu karizmu, taj njegov populizam, taj moment koji je on imao na ulici kada je šetao među ljudima. On je među prvima shvatio ono što je sada u priručnicima o političkim kampanjama, da se ona ne gradi na jumbo plakatima i televiziji nego na ulici, na periferiji.

Dok su umiveni kandidati poručivali s televizije, dok je stranka odrađivala njihov program, on je, kao na onoj glasovitoj fotografiji, gacao kroz blato Kozari puteva, on je direktno njima, svojim izravnim glasačima, ostvarivao njihove želje. Stvarno je bila istinita ona njegova egida da ako nešto poželiš treba doći do gradonačelnika, 20-ak sekundi razgovarati s njim i on će to napraviti. On je to stvarno i radio.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!