Maja Đerek dala otkaz: Ne želim gledati kako grad hrani HDZ-ovu hobotnicu

Vijesti 13. lip 202416:12 1 komentar
N1

​Iako je splitski Službenički sud vratio na posao bivšu pročelnic​u Upravnog odjela za imovinu Grada Splita Maju Đerek, ​ona je u četvrtak na konferenciji za novinare koju je sazvala izvijestila da je dala otkaz.

“Ne želim stajati sa strane, primati plaću i gledati na koji način gradska vlast hrani HDZ-ovu hobotnicu”, rekla je Đerek.

Smatra da je Službenički sud kaznom htio poručiti da je i dalje sve u tami te da se ne smije znati tko koristi gradsku imovinu. Rekla je da je u cijelom slučaju najbizarnije to što ju je gradonačelnik Splita Ivica Puljak doveo da napravi registar iako sada tvrdi da je sud za to kaznio.

“Kako ću napraviti registar ako se ne može znati tko koristi gradsku imovinu?”, upitala je te ustvrdila da je sve što je Puljak tada tvrdio “jednostavno palo u vodu” ocijenivši da se pokazao kao “slijepi hranitelj HDZ-ovih ideja i nastavlja još uvijek hraniti njihovu hobotnicu, koja i dalje upravlja ovim gradom”.

“S takvim ljudima više ne mislim primati plaću”, dodala je, ali i najavila da tu ne prestaje njena bitka te da će “i dalje progovarati o nezakonitostima, najviše o financijskoj, koja uništava grad i građane”.

Dodala je da je sve nastalo kada je, kako kaže, “takla u novčanik pojedinaca i u njihove financijske interese”. “Puljak i Ivošević su se također njima poslužili, odnosno, prate ih. Politički slabići i kukavice koji ne znaju drukčije. Prijatelj Ivoševića otkada je u poslovnom prostoru nije platio niti centa i neće mu naplatiti. To nam pokazuje – ako šalješ poruke Ivoševiću i dobar si s njim, neće vam se ništa dogoditi”, poručila je.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak je sve komentirao rekavši da je to jedina službenica, koliko zna, u dugom nizu godina, koja je od suda dobila rješenje o težoj povredi službeničke dužnosti.

“Sud je umjesto našeg prijedloga da se udalji s posla preinačio kaznu u novčanu i odlučio da se vrati na posao. Mi ćemo poštovati odluku suda”, kratko je rekao Puljak.

Gradonačelnik Puljak je Maji Đerek uručio otkaz u srpnju 2023.  smatrajući da je prekoračila ovlasti, odbila izvršiti zadaću, otkrila podatke s određenim stupnjem tajnosti i da je nedoličnim ponašanjem naštetila ugledu službe.

Službenički sud je sve odbacio, osim ugleda službe, zaključivši da je otkrivanjem identiteta korisnika gradskog socijalnog stana medijima naštetila ugledu službe. Kažnjena je tako što će joj se tijekom šest mjeseci oduzimati 20 posto od plaće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare