Majka petero djece iz Petrinje: Od države nije stigla nikakva pomoć, ne vjerujem više nikome ništa

Vijesti 29. pro 202312:49 0 komentara

Naša Tea Mihanović je u Petrinji pričala s Antonetom, majkom petero djece koja, nakon što joj je dom uništen u potresu, nije imala pravo na državne subvencije jer nije vlasnica nekretnine.

Antoneta je ispričala kako se nakon potresa na mnogim mjestima raspitivala za stan u koji bi mogla useliti, ali svi su je pitali za subvenciju – na koju nije imala pravo.

“Nisam imala pravo na to jer nisam bila vlasnik nekretnine. Nisam imala pravo ni na kontejner jer nisam bila vlasnik nekretnine.”

Razočarana situacijom, Antoneta je željela odseliti negdje dalje, ali ipak nije jer djeca nisu htjela.

“Uz pomoć udruge smo došli do ove nekretnine i bili smo presretni što smo konačno mogli staviti mobilnu kućicu i bar biti svoji na svome i polako raditi na njoj od svojih prihoda”, objasnila je Antoneta.

“Od države nije stigla nikakva pomoć. Ovo sve o čemu pričamo, pričamo o ljudima dobre volje”, dodaje.

Antoneta još uvijek živi u mobilnoj kućici s petero djece i jedva čeka da mogu preseliti u kuću.

“Grozno je. Kad kuham sve je mokro. Ujutro kad se probudimo isto tako, od spavanja, sve je mokro, madraci, podovi, zidovi. Tješimo se da ćemo uskoro useliti u svoju kuću.”

Izgubila povjerenje obećanja političara

Premijer Andrej Plenković najavljuje revitalizaciju Banije, ali Antoneta više nema povjerenja.

“Što se tiče njih apsolutno ne vjerujem nikome ništa. Ovdje sam isključivo jer moja djeca žele ostati ovdje i borit ću se do kraja da uselimo u kuću. A ostalo…”

Antoneta se s jezom prisjetila potresa. Naime, s djecom je bila u centru grada jer je kupovala zadnje stvari za njezinu djevojčicu koja je taj dan imala rođendan.

“Išla sam djetetu kupiti nešto za rođendan i zadesilo nas je u samom centru.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!