Mamić: Ministra Filipovića niti zlonamjerno ne možete ugurati u priču oko INA-e

Vijesti 29. kol 202212:59 1 komentar
N1

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić gostovala je u N1 studiju uživo i komentirala komuniciranje u slučaju "Pljačke stoljeća".

Osvrnula se na komentare oporbe o ovom slučaju.

“Nema puno toga što oni sada mogu reći. Ono što ja mislim da je važno, i što bi naše građane najviše trebalo zanimati, je to da je INA od prvog dana mandata premijera Andreja Plenkovića top tema. Ta se tema stalno odgađala i stalno su bili nekakvi tajni dogovori. Puno je toga nejasno u INA-i. Ne samo od kada je Plenkovićeva vlada u stolici, sjetimo se da je i Karamarko otišao zbog nemogućnosti dogovora i INA-e i MOL-a”, rekla je.

VEZANE VIJESTI

Kaže da je “potrebno povući izvješće revizora”.

“INA je kompanija koja je oduvijek utjecala na cijeli gospodarski sustav u Hrvatskoj i sigurno je da će u ovoj aferi biti puno repova”, rekla je Mamić.

Kako navodi, uvijek je bilo politike u INA-i.

“Ono što oporba zaziva je to da vlada ode. Treba vratiti povjerenje građana u institucije. Treba pohvaliti i reakciju Porezne uprave”, rekla je Mamić.

Tvrdi da je ovo “dobar signal da se u Poreznoj upravi stvari rade kako treba”.

“Naravno da se postavlja pitanje kako se netko to usudio napraviti. Nestvarno mi je da netko ima ideju da može ispod radara proći tolika uplata na račun umirovljenika. Ono što smo čuli od šefa Porezne uprave je da je barem jedna institucija obavila svoj posao”, rekla je.

Komentirala je i izjavu Davora Šterna, koji je rekao da je sam šef uprave trebao dati ostavku.

“Slažem se s time što je gospodin Štern rekao. Ovo je odgovornost uprave, a kolika je odgovornost Nadzornog odbora ovisi o tome kakva su izvješća dobivali. Ministra Filipovića niti zlonamjerno ne možete ugurati u tu priču. Koliko za sada vidimo, sve se to odvijalo kada on nije bio tamo”, rekla je Mamić.

Kaže da HDZ po zadnjim istraživanjima i dalje drži većinu potpore među građanima.

“Nitko ne puše za vrat HDZ-u. Oni mogu mirno nastaviti vladati kao i do sada, jer ovakve afere očito nemaju utjecaj na birače. Ljudi koji su za HDZ, oni su uz njih što god se događalo. Svi ostaju zatvoreni u vlastitom bazenu i nikako da pridobiju ljude koji kažu ‘svi su oni isti’. Oporba bi trebala početi drugačije djelovati”, rekla je Mamić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare