Marić komentirao Petrolovu najavu da prijeti nestašica goriva

Vijesti 07. lip 202211:04 > 12:25 1 komentar
N1

Ministar financija, Zdravko Marić, sudjelovao je na konferenciji "Eurotransformacija Hrvatske", na kojoj se, između ostaloga, govorilo o prednostima uvođenja eura. Nakon konferencije odgovarao je na pitanja novinara.

Novinari su ministra zamolili za komentar jučerašnje objave Petrola, u kojoj kaže da zbog Vladinih mjera prijeti nestašica goriva.

VEZANE VIJESTI

“Nisam stigao sve pogledati objave i priopćenja, logično je na takvu neku odluku da imamo različite vrste reakcija i akcija. Baš što se tiče pogonskog goriva, prvi set mjera svodio se na administrativno reguliranje, odnosno kolokvijalno, zamrzavanje cijena, i kad su cijene sirove nafte toliko visoko krenule gore, tada smo promijenili modalitet mjera i krenuli u snižavanje trošarina i ograničavanje marži, a ne ukupno administrativno cijenu regulirati da ne bi došli u ugrozu opskrbe tim gorivima”, rekao je Marić.

“Na tom tragu smo nastavili s mjerama, da bismo svi skupa dali doprinos da cijene ovaj tjedan ne rastu dodatno i mi vjerujemo da ne bi trebalo doći do poremećaja”, rekao je ministar.

Dodao je da su u situacijama kad je kriza sve opcije na stolu. “Vidimo da je kompleksna situacija i zato su naše izjave i mjere koje donosimo, smirili smo tržište i možemo biti zadovoljni time, a tko može pogledati u kristalnu kuglu i predvidjeti što će se događati u tjednima ispred nas? Mi želimo vjerovati da će biti bolje, ali vidjet ćemo”, rekao je Marić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare