Marić komentirao akciju USKOK-a: Afere nemaju pozitivan učinak na Vladu

Vijesti 19. velj 202211:29 > 12:40 4 komentara
Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u subotu kako ga je iznenadila vijest o tome da policija po nalogu Uskoka istražuje ministra Darka Horvata te je ocijenio kako je sigurno da afere nemaju pozitivan učinak na Vladu.

“Sigurno da bilo kakve afere, bez obzira na konkretni slučaj, nije pozitivna korist”, rekao je Zdravko Marić u emisiji Hrvatskog radija “Intervju tjedna”, odgovarajući na pitanje što afere znače za stabilnost Vlade i financijski rejting Hrvatske.

VEZANE VIJESTI

Naveo je kako je te informacije saznao preko medija spremajući se za intervju pa pretpostavlja da je prvi koji govori na tu temu, a dodatne navode još nije stigao ni pročitati.

“Zaista nemam nikakvih saznanja i ne mogu to komentirati”, rekao je Marić.

Upitan kako će se situacija razvijati dalje s obzirom na to da je oporba postavila zahtjev za Horvatov opoziv zbog obnove nakon potresa i ministra gospodarstva Tomislava Ćorića zbog afere Krš-Pađene, a premijer prije par dana rekao kako nikoga neće smijeniti, Marić je rekao je kako će se tek vidjeti kako će se situacija razvijati dalje.

Dodao je kako su na Vladi usvojili izvješće kojim su odbili prijedlog oporbe o smjeni ministra Horvata, a u Saboru bi rasprava trebala biti ovaj tjedan.

Kako Hina doznaje iz izvora bliskih istrazi, policija po nalogu Uskoka istražuje ministra Darka Horvata i potpredsjednika vlade Borisa Miloševića, no među osumnjičenima nije i ministar Josip Aladrović, što su  prije mediji navodili.

Na meti istražitelja uz Horvata i Miloševića, od aktualnih državnih dužnosnika su i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac te ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković.

Među osumnjičenima su i bivši ministar Tomislav Tolušić te Horvatova pomoćnica Ana Mandac koja je s dužnosti otišla nakon što je osumnjičena u aferi Vjeroelektrane zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac.

Prema neslužbenim informacijama, sporna je dodjela novca iz programa razvoja poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Novac se navodno dodjeljivao bez kriterija, no za sada nije poznato koliko je novca na taj način ukupno podijeljeno ni koliki su bili pojedinačni iznosi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare