Marija Selak Raspudić: Plenković nam stalno radi reklamu

Vijesti 22. pro 202311:21 0 komentara

Marija Selak Raspudić, saborska zastupnica Mosta, bila je gošća N1 Studija uživo kod naše Nine Kljenak s kojom je komentirala aktualna politička pitanja.

Marija Selak Raspudić osvrnula se na strategiju demografske revitalizacije Vlade.

“Sigurno neće riješiti problem onaj tko je uzrok tog problema, a to je HDZ kada govorimo o općoj društvenoj klimi, činjenici da korupcija pod HDZ-om cvate i to je činjenica pa nema smisla upozoravati na nju. Problem nedostatka stanovništva riješili su sa zamjenom stanovništva. Umjesto da su se pobrinuli da svaki građanin Republike Hrvatske bude primjereno plaćen za svoj rad i pronaći posao u Hrvatskoj koji će im odgovarati, oni su procijenili da im više odgovara da građani Hrvatske odsele iz Hrvatske, a da na njihovo mjesto dođu strani radnici.

Plenković nije bio u stanju riješiti problem zbog kojeg u tolikoj mjeri građani Hrvatske odlaze. Išao je rješavati djelomične financijske posljedice tog problema, a to je dovođenje nove radne snage iz inozemstva što je za Hrvatsku, ako gledamo samo financijski aspekt, štetno jer taj novac ne ostaje u Hrvatskoj nego izlazi iz Hrvatske”, rekla je zastupnica.

Selak Raspudić istaknula je što očekuje od strategije demografske revitalizacije.

“HDZ je odgovoran za cjelokupnu društvenu klimu i mnogi su ljudi iselili jer ne vide perspektivu u ovoj zemlji, a to je rezultat politike HDZ-a”, kazala je.

“Ova strategija je priznanje njihovog vlastitog neuspjeha”, dodala je.

Osvrnula se i na aferu Mreža.

“Andrej Plenković se nije dogovorio sam sa sobom i elementarnom logikom. Ako je riječ o aferi koju je proizveo Most, koja šteti Mostu i koja pokazuje da je Most korumpiran onda bi njemu trebalo biti u interesu da ta afera traje što duže i sam HDZ bi trebao predložiti istražno povjerenstvo”, kazala je Selak Raspudić

“Cilj je demotivirati građane Republike Hrvatske da sudjeluju u političkom životu”, dodala je.

Selak Raspudić je rekla kako će građani znati prepoznati kojoj stranci na političkoj sceni dati povjerenje.

“Sigurna sam da nam HDZ radi stalnu reklamu jer Plenkovićeva fiksiranost na Most i opsjednutost Mostom pokazuje da je sveo političku scenu na HDZ ili Most”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!