Marijana Puljak: Zakon o elektroničkim medijima uskladiti s europskom praksom

Vijesti 17. ožu 202111:31 > 11:38 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Marijana Puljak (Klub zastupnika Centra i GLAS-a), komentirajući u srijedu prekid suradnje operatera A1 i N1 televizije, pozvala je na usklađivanje Zakona o elektroničkim medijima s europskom praksom.

„Zakon o elektroničkim medijima trebao bi biti liberalniji, po sadašnjem zakonu operateri A1 i HT ne mogu biti ujedno vlasnici medija, dok je u zemljama Europe to dozvoljeno”, kazala je Marijana Puljak iznoseći stajalište svoga kluba.

U drugom čitanju Zakona o elektroničkim medijima, dodala je, očekujemo da ga Hrvatska uskladi s europskom praksom.

Puljak pritom nije željela ulaziti u to ima li prekid suradnje neku političku pozadinu ili je riječ o komercijalnom ratu na tržištu operatera.

PROČITAJTE JOŠ

Vilim Matula (Klub zastupnika zeleno-lijevog bloka) ustvrdio je kako se to što se događa između A1 i N1 zove neuspjeh tržišta, pa bi tada politika bila dužna intervenirati.

„Ovo je prilika da vidimo može li onaj koji proizvodi sadržaj taj sadržaj ujedno i distribuirati”, rekao je Matula.

Kritizirao je pritom i HRT kao javi servis ustvrdivši da se „HDZ i Plenković panično drže za uzde vlasti, a pritom guše institucije u Hrvatskoj, pa tako i HRT”, kao i da „šalju signale HRT-u da može nastaviti s lošim programom i ulogom vladinog biltena”.

Hrelja: Umirovljenici, ne prihvaćajte mrvice

Katarina Nemet (Klub zastupnika IDS-a) u slobodnom govoru apelirala je na ministra zdravstva Vilija Beroša da podrži inicijativu o sklapanju bilateralnog sporazuma sa slovenskim zdravstvenim zavodom kako bi se životno ugroženi pacijenti iz sjeverozapadnog dijela Istre zbrinjavali u bolnici u Izoli, umjesto u udaljenim bolnicama u Puli i Rijeci.

Veljko Kajtazi (Klub zastupnika nacionalnih manjina) uoči lokalnih izbora pozvao je lokalne čelnike da sve građane tretiraju jednako i ne odbijaju projekte koji se tiču romske nacionalne manjine.

Silvano Hrelja (Klub HSS-a i HSU-a) poručio je da on ne sudjeluje u pregovorima o covid dodatku za umirovljenike, zaželjevši pregovaračima da izbore da on bude što veći.

„Umirovljenici, cijene dionica vam u ovom trenutku rastu, podignite cijenu, ne prihvaćajte mrvice i ne dajte da vas prevedu žedne preko vode”, kazao je Hrelja.

Podsjetio je kako se on zalagao za covid dodatak u visini od 2500 kuna za sve s mirovinom do 2500 kuna i one na područjima pogođenim potresom neovisno o dohodovnom cenzusu , a za one s mirovinama od 2501 do 4000 kuna u visini od 1500 kuna.

Ivan Ćelić u ime Kluba zastupnika HDZ -a osvrnuo se na cijepljenje protiv koronavirusa ocijenivši da se EU uspješno nosi s pandemijom i da je po pitanju cjepiva reagirala na najbolji mogući način.

Istaknuo je kako je kod cjepiva AstraZenece važna ocjena regulatornih tijela te da će Europska agencija za lijekove u četvrtak objaviti konačni zaključak.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!