Marina Škrabalo: Solidarno je naše jedino novo normalno

Vijesti 31. pro 202011:35 > 20:48 0 komentara
marina škrabalo
Foto: N1

Marina Škrabalo iz Zaklade Solidarna rekla je u N1 Studiju uživo da su dosad prikupili 4 milijuna i 286 tisuća kuna, i to u manje od dva dana. Samo u prvih 24 sata skupili su 3,6 milijuna kuna.

Škrabalo je zahvalila donatorima i istaknula da treba imati povjerenja u humanitarne organizacije.

“Kriza je potvrda toga da se radi o regijij koja je dugotrajno zapostavljena, siromašna i ljudima, i novcem, i idejama kako to preokrenuti. Ovo je prilika da se ovi krajevi bolje uključe u zelenu ekonomiju, iskoriste europske fondove. Da ne govorim o potencijalu sela, privredi, stvaranju urbanih regija… Zahvalna sam u ovoj nesreći što svi gledamo kako preživjeti i gledamo u budućnost, ujedinjujemo se u zaštiti i pomoći”, istaknula je.

“Solidarno je naše jedino novo normalno”, kazala je Škrabalo.

Sredstva prikupljena akcijom bit će usmjerena na konkretne potrebe onih koji su pretrpjeli materijalnu i osobnu štetu iz svih gradova, sela i mjesta Sisačko-moslavačke županije.

Uključiti se može preko doniralice Zaklade SOLIDARNA, putem aplikacije KEKS Pay, putem Paypala.

Također i uplatom na nenamjenski račun Zaklade SOLIDARNA za krizna stanja: Račun za hitne i krizne akcije: HR2424020061500078406, Svrha: SOLIDARNO S PETRINJOM & SMŽ, Poziv na broj: 01-2021, SWIFT SWIFT/BIC: ESBCHR22

Putem aplikacije KEKS Pay koja je na hrvatskom jeziku može se donirati i iz inozemstva, bez naknade.

Donacije su pristigle putem aplikacije KEKS Pay (1.4 milijuna), PayPala (175.297) te direktnim bankovnim transferom i web doniralicom (2.07 milijuna).

Iz Solidarne zahvaljuju svima koji svojom podrškom pokazuju da dijele viziju njihove zaklade.