Marko Pavić: Rijeka pravde je postala rijeka pravdanja

Vijesti 26. ožu 202418:20 0 komentara

Glavni tajnik zagrebačkog HDZ-a Marko Pavić gostovao je u Newsroomu kod Sandre Križanec gdje je govorio o HDZ-ovoj kampanji za parlamentarne izbore.

Pavić kaže kako su izborne liste HDZ-a u finalnoj fazi. “Znate da mi uobičajeno predajemo liste zadnji dan. Usvojit ćemo program i liste na Nacionalnom odboru u četvrtak – 90 posto su završene. Na liste su stavljeni najsnažniji ljudi. Ne kao u SDP-u anonimusi, kao što vidimo.”

Dodaje da će biti dodatnih iznenađenja. “Kao što je bila najava i kandidiranje generala Krstičevića u 10. izbornoj.”

Rijeka pravde je postala rijeka pravdanja

“Mislim da se i ponovno, a vidjeli smo to i nakon predstavljanja liste SDP-a, gdje je Rijeka pravde postala rijeka pravdanja.Očito da je tamo sad borba za konkretna mjesta u Saboru, a ono što mi igramo je timski – stajemo iza premijera i predsjednika Plenkovića.”

Pavić ističe kako već četiri godine slušamo da su najveća vrijednost SDP-a njihovi gradonačelnici, a nema ih na njihovim listama.

“Znamo da ni gradonačelnik Rijeke nije na listi, gradonačelnik Varaždina, Umaga, Trogira… Vidimo opću dezorijentiranost u redovima SDP-a. Mi vodimo kampanju neovisno o tome”, poručuje.

Nakon što se predsjednik Zoran Milanović pojavio na konferenciji SDP-a i rekao da je on njihov premijerski kandidat, Pavić kaže da nije došlo ni do kakvih preslagivanja u HDZ-u.

“Žao nam je da se takve pojave dešavaju. Da je dao ostavku, sve u redu, ali ova situacija gdje Peđa Grbin bježi u osmu jedinicu, ne želi se suočiti s premijerom i stavlja hajdukovca Arsena Bauka u prvu jedinicu, pedsjednik Republike ne želi dati ostavku, dovoljno govori koliko su oni percipirali da apsolutno gube izbore. I sad iz dana u dan mijenaju taktiku, strategiju, da bi probali napraviti neki šok i doći do izbora, ali vidimo jučerašnje ankete i da im to neće uspjeti.”

Premijer je izbornik i mi igramo kao tim

Ono što oporba najviše zamjera HDZ-u je korupcija i veliki broj izmjene ministara, a Pavić to komentira poput Plenkovića i većine HDZ-ovaca. “To je najbolji dokaz da se ne miješamo u pravosuđe”, kaže Pavić.

“Macronova vlada je u sličnom periodu promijenila 102 ministra. Bitan je kormilar i bitan je kontinuitet politike i političke stabilnosti. Da nemamo svakih šest mjeseci izbore kao što je to Rumunjska ili Bugarska – one nisu ušle u Schengen upravo zbog političke nestabilnosti.”

Unatoč broju ministara koji su u gotovo osam godina napustili Vladu, Pavić ne smatra da je premijer birao krive ljude.

“Premijer je izbornik i bira kad koji igrač s klupe ulazi u utakmicu. Mi igramo kao tim i nema tu ‘ja se ljutim ili ja se ne ljutim’. I to se sad vidi. Komunikacijski stručnjaci govore da svi mi imamo konzistentnu retoriku i poruke koje ponavljamo. A oni koji sve ostalo rade donose kaos i nestabilnost i ljudi se toga boje.”

Koalicijski potencijal nakon izbora.

“Ono gdje mi vidimo najveći potencijal upravo su postojeći partneri zato i s njima idemo”, tvrdi Pavić.

Komentirao je i kako bi reagirali na ponudu Radimira Čačića iz Reformista da ponudi koaliciju. “Mislim da je gospodin Čačić odredio svoju sudbinu stajući uz nekoga tko krši Ustav. Prema tome, to je vrlo jasno gdje je njegova pozicija.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!