Marko Vučetić čestitao HDZ-ovom Branku Dukiću na pobjedi u Zadru

Vijesti 30. svi 202122:16 > 31. svi 2021 14:13 0 komentara
Marko Vučetić
Marko Dimic/PIXSELL

Kandidat za gradonačelnika koalicije Srcem za Zadar Marko Vučetić čestitao je u nedjelju svom protukandidatu Branku Dukiću iz HDZ-a na pobjedi u drugom krugu lokalnih izbora.

“Demokracija nije propuštanje rezultata kroz vlastite osjećaje, nego prihvaćanje. Ovim putem čestitam Branu Dukiću i građanima, ali i onima koji su birali mene”, rekao je Vučetić.

Obećavam im ono što sam rekao u prvom krugu i što me motiviralo za ulazak – demokracija nije pobjeda ni poraz nego demokratski život. U tom životu ću sudjelovati četiri godine kao vijećnik, politički aktivist i onaj koji će podizati građansku svijest. Dok imamo izlaznost na izborima manju od 40 posto, ne možemo biti zadovoljni, rekao je Vučetić.

Dodao je kako su građani koji su izašli na izbore u prvom krugu isto tako odabrali da HDZ nema većinu u Gradskom vijeću.

“Registriram činjenicu da oni koji su izašli na birališta žele da Branko Dukić vodi ovaj grad. Nezavisna lista Enija Meštrovića, koja ostaje nezavisna, ima sedmero vijećnika, naša oporbena lista osmero i jasno je da imamo ili oporbenu većinu ili nove izbore ili u najgorem slučaju novu prijevaru birača”, kazao je.

Ne idemo na rušenje gradonačelnika, jer se on ruši na proračunu. Mi ćemo u Gradskom vijeću imati priliku mijenjati proračun, donositi drukčiji proračun, poručio je.

Na novinarski upit što je odlučilo izbore u Zadru, rekao je „kontrola biračkog tijela“.

Zadar je grad koji je u većinskom dijelu poslodavac mnogim građanima koji nemaju pravi birati svoga kandidata. Oni na birališta moraju izaći, žive od četiri ili pet tisuća kuna i zbog toga su se smjestili u rovovski položaj onih koji ne mogu birati kako hoće, nego kako im poslodavac kaže.

To nisu građani koji su slobodno birali, nego građani koji su na radnome mjestu morali davati potpise za gradonačelnika, ustvrdio je Vučetić.

Tijek događaja na izborima u cijeloj Hrvatskoj iz minute u minutu pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!