Markotić: Nemojte se igrati liječnika s djecom. Ako to želite, kupite lutku

Vijesti 17. ruj 202111:34 > 11:47 0 komentara
N1/Ilustracija

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera govorila je o porastu broja zaraženih, a osvrnula se i na cijepljenje djece.

“Kontinuirano se šalju apeli iz svih zemalja da se ljudi čim prije cijepe i da brojke pokušamo držati u kontroli”, rekla je, upozorivši da dolazi sezona dišnih bolesti.

Širok je prostor za širenje virusa, s obzirom na veliki broj necijepljenih, a delta soj preuzeo je primat – gotovo 100 posto u Europi.

“Dosta zemalja je intenziviralo cijepljenje djece, s dobrim rezultatima i dobrim odgovorom, pa i same djece. Kolega iz Portugala je rekao da djeca kažu roditeljima da se žele cijepiti i živjeti normalnije, a roditelji su skeptičniji”, rekla je.

“Djeca su populacija koju moramo štititi. Bitno je da djeca većinom jako dobro prihvaćaju mjere. Djeca su nekad pametnija i odgovornija od odraslih. Pustimo da odluke donosi struka, a ne javnost. Oni koji se žele igrati liječnika, neka kupe plastičnu lutku i plastičnu špricu i neka se igraju, a pandemiju neka prepuste struci”, kaže.

Izvještaj s pressice Nacionalnog stožera možete pronaći OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!