Marković: Iako se čini da su Grad Supetar i hotel u sukobu, istina je drugačija

Vijesti 02. svi 202218:04 > 20:17 0 komentara
N1

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković bila je gošća Newsrooma i pričala o prijeporima između Grada Supetra i Svpetrvs hotela oko imovine.

Podsjetimo, u utorak je nakon natezanja oko posjeda starog vatrogasnog doma, rano ujutro srušen je zid na ulazu u resort hotela Svpetrvs. Odvjetnik hotelske kuće rekao je tom prilikom da će poduzeti odgovarajuće pravne korake, a u Gradu Supetru smatraju da se radilo o nelegalnoj konstrukciji na nerazvrstanoj cesti.

Gradonačelnica Marković kaže da cijela situacija nije nimalo jednostavna.

VEZANE VIJESTI

“Ovo je prijepor koji traje već dugi niz godina. Ja sam u šali kazala da je ovo sve krenulo još kad sam ja bila u srednjoj školi, a često sam znala izjaviti i da je primjer Supetra i ovog što se događa u našem gradu primjer onog lošeg što je krenulo u Hrvatskoj od trenutka privatizacije”, kazala je.

Ističe da smatraju da je najveći propust napravljen u procesu privatizacije i to pogrešnom procjenom društvenog kapitala te prodajom onih nekretnina koje su predstavljale i danas predstavljaju javno dobro.

“Kao na primjer ceste i objekte koji su dio vitalnog javnog interesa u ovom slučaju za naš grad, a to je nogometno igralište. I to ustvari nikad nije trebalo biti predmet privatizacije”, objašnjava gradonačelnica.

Kako je točno došlo do cijelog prijepora?

Marković kaže da se hotelska kuća u postupku nakon privatizacije upisala kao vlasnik.

“Ona doduše nikad nije bila u posjedu niti jednog centimetra tih čestica. Međutim, nakon toga je uslijedilo djelomično poništenje rješenja o privatizaciji 2010. kad je trebalo biti doneseno novo rješenje i u tu svrhu trebalo se definirati tko je vlasnik tih čestica. I tu se problem slomio na državi, koja u ovom slučaju uopće nije reagirala.

Iako se ovdje čini da su Grad Supetar i Svpetrvs hoteli u sukobu i Republika Hrvatska je netko tko nas pokušava pomiriti, istina je malo drugačija. U sukobu su direktno RH i Svpetrvs hoteli koji najavljuju arbitražu prema Republici Hrvatskoj. A Republika Hrvatska pokušava na neki način iskoristiti Grad Supetar da poboljša svoju poziciju i mi kao grad nemamo ništa protiv pomoći državi da se cijeli ovaj slučaj riješi”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!