Marković: Trebala su dva sata da se beba preveze s otoka na kopno

Vijesti 14. pro 202119:00 1 komentar
Grgo Jelavic/PIXSELL /ilustracija

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković govorila je o hitnoj medicinskoj pomoći i novim problemima. Navela je da gliser koji služi za hitni peijevoz imao poteškoća te da je zbog toga pozvan helikopter.

“I ovo ljeto sam govorila o gliseru koji prevozi pacijente s Brača u Split pa su nam kazali da je to zamjenski i da će doći novi. Taj gliser je došao, ali opet nije radio, to se više puta od ljeta desilo. Pacijenti su prepušteni tome hoće li gliser raditi ili ne”, kazala je Marković.

N1

U pomoć su pozvali helikopter, ali su se i tu javili problemi. Helikopter je, naime, sletio na privatno vlasništvo.

“Kad je helikopter krenuo prema otoku da preveze pacijenticu u bolnicu, nije se znalo na koji će heliodrom sletjeti. Sletio je na aerodrom koji je u privatnom vlasništvu, gdje uopće nije bilo organizacije da se upale svjetla, čekalo se 20 minuta. Tu se slučajno našao jedan vatrogasac koji tu radi tijekom ljeta i trebala su dva sata da se ta mala beba preveze s otoka na kopno. Nadam se da će ovaj slučaj završiti dobro i da posljedice neće biti teške”, rekla je gradonačelnica Supetra.

Marković je istaknula da je ovdje riječ o improvizaciji. “Govorimo o teškoj improvizaciji, govorimo o otoku koji je najbliže Splitu, koji je dobro povezan, gdje živi velik broj ljudi, a možemo misliti što je na drugim, udaljenijim otocima.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare