Markovina o skandalu u Splitu: “Toliko je naivno ispalo da nije ni smiješno”

Vijesti 13. lip 202217:13 > 21:43 1 komentar

Kolumnist portala Telegram, Dragan Markovina, gostovao je u Newsroomu te je komentirao političke aktuanosti.

Najprije je govorio o skandalu s eksplicitnim porukama Puljkovih suradnika. Analizirao je i kako bi mogla utjecati na izbore u Splitu: 

“Kako će se to odraziti na daljnja događanja u Splitu? Ne slažem se s Kerumom da će ovo nanijeti nepopravljivu štetu Puljku i Ivoševiću, mislim da je moguće da još neke povući da glasaju za njega. Ne mislim da će ova mučna i tužna situacija utjecati na rezultat izbora u Splitu”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Vjeruje i da je situacija u Splitu, što se glasova tiče, zadana.

“Moralo bi se neko veliko iznanđenje dogoditi. Ne mislim da Kerum ima kapacitet nadmašiti nekoliko posljednjih izbora, ne vidim da Đogaš može dobiti više glasova od Puljka. Za Puljka bi neugodna mogla biti još manje stabilna većina u Gradskom vijeću ako pobijedi”, kaže.

Komentirao i činjenicu da je jedan političar nasjeo na ovakvu “navlakušu”.

“Ovo je, bavio se netko s politikom ili ne, prilično naivno. Prvo, upitno je i sam Baričić tvrdi da su to fiktivne osobe i da mu je netko smjestio. Netko tko se javlja iz Beograda, miješa hrvatski i srpski, daje neke naznake da bi se htio čuti s Ivoševićem, toliko je naivno ispalo sve i smiješno da uopće nije smiješno”, veli.

Komentirao je i Plenkovićevu izjavu da nema stav o tome da bi Split trebao imati status kao Zagreb.

“Ne bih htio da ispadne da se ja rugam Plenkoviću, ali ovo što sam sad čuo je najtragičnije što sam čuo o hrvatskoj politici u novije vrijeme. Ideja o tome da bi Split i ne samo Split, nego i Rijeka i Osijek, trebali biti metropolitanski gradovi sa svojim ovastima, nije Puljkova nego inicijativa na kojoj se radi godinama i gdje su se gradonačelnici tih gradova nalazili, a čovjek koji vodi zemlju pravi se da nema pojma o tome, ili još gore, stvarno nema pojma. Vrlo bitan je problem da se premijer pravi da problema nema”, kaže.

Što se tiče sastanka Charles Michela s vrhuškomm BiH kaže da se radilo o “spektaklu u Bruxellesu koji ne vodi ničemu”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare