Martinčević: “Nije trenutak da svatko kreira svoju epidemiološku politiku”

Vijesti 01. velj 202116:57 > 23:21 1 komentar
N1

Saborska zastunica Natalija Martinčević iz redova stranke Narodna stranka-Reformisti bila je gošća Newsrooma N1 Televizije. Komentirala je sukob oko plaćanja članarine Hrvatskoj gospdoarskoj komori, što Vlada treba napraviti da pomogne poduzetnicima, ali i današnji slučaj otvaranja teretane, usprkos epidemiološkim mjerama.

Natalija Martinčević je jasna – pravnu državu poštovati treba. “Pogotovo u vrijeme ovakve teške i velike krize koja je pogodila mnoge. Nije trenutak da svatko kreira svoju epidemiološku politiku i preka tome postupa. Sad je to jedan slučaj koji je medijski zanimljiv, ali zamislite situaciju da se veći broj ljudi odluči na ovakve korake”, ističe Martinčević.

VEZANE VIJESTI

Potom dodaje da se mjere zaista ne provode na logičan način. “Poduzetnicima se sredstva isplaćuju sa zakašnjenjem od 67 dana. To treba, naravno, sveti na maksimalno 30 dana”, jasna je. Dodaje koje još mjere Vlada treba uspostaviti – plaćanje računa direktno, ne da ih poslodavci sami moraju platiti te moratorij na kredite.

“To su mjere koje su vrlo jednostavne za poduzeti i država ih treba odmah poduzeti. Time ćemo riješiti dio problema”, smatra ona.

Osvrnula se na prijepor oko ukidanja članarina HGK-u. Kako bi Reformisti glasali prošli petak, da je do glasanja došlo? “U slučaju da je došlo do glasanja u petak bili bismo suzdržani iz dva razloga: Mi nismo stava da HGK treba ukidati. Mi nismo za gašenje institucije, ali jesmo za njeno potpuno redefiniranje”, kaže te potom navodi što Reformisti smatraju da treba napraviti: “Više od 50 posto HGK-a staviti na tržište, manjima u potpunosti ukinuti članarinu, većima staviti daleko manju članarinu.”

Smatra da se plan reformiranja HGK-a može napraviti u 60 do 90 dana te je potom potrebno odrediti rok u kojem će se reforma implementirati. “I u HDZ-u znaju da tu postoje problemi, da to treba redefinirati”, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare