Infektolozi demantiraju Rimca: Infekcija sigurno nije izazvana testiranjem

Vijesti 20. svi 202118:31 > 18:57 0 komentara
Luka Stanzl/PIXSELL

Mate Rimac na Facebooku je objavio kako se testirao na koronavirus, a ubrzo nakon toga dobio je i infekciju sinusa. Odgovorili su mu infektolozi.

Prema pisanju Nove TV, infektolozi iz Klinike za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” kažu da nije moguće dobiti upalu sinusa nakon PCR testa.

”Ne, to sigurno nije povezano i sigurno nije infekcija izazvana testiranjem. Moguće je možda da je ona ‘čučala’ negdje pa je aktivirana nakon testiranja, ali nije zbog testa nastala”, objasnili su.

VEZANA VIJEST

“Isti dan sam dobio upalu sinusa”

Rimac se početku svoje objave odmah ogradio i napisao kako ni u kojem smislu nije antivakser ili teoretičar zavjera te da vjeruje znanosti i medicini, ali da se ne osjeća dobro nakon još jednog testiranja kojem se podvrgnuo.

”Kako i dalje moram često putovati, često moram raditi PCR testove. Mislim da sam se dosad testirao više od 20 puta. I dok ih neki ljudi ne mogu podnijeti, meni to dosad nikad nije bio problem”, piše i dodaje kako je ipak, nakon posljednjeg testa, istog dana dobio upalu sinusa.

”Vrlo je jasno da je to direktan rezultat testiranja jer je osoba koja mi je radila bris bocnula samo desnu nosnicu. Ne sjećam da sam ikada prije imao upalu sinusa, ali ovoga puta sam odmah znao jer su se jasni simptomi pojavili samo nekoliko sati kasnije”, kaže Mate Rimac i dodaje kako osjeća bolove ispod i iza desnog oka, pritisak u glavi, glavobolju…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!