Matić o DP-u: HDZ će ih sažvakati, ispljunuti, majstori su u tome

Vijesti 23. tra 202412:09 0 komentara

Član Predsjedništva SDP-a i eurozastupnik Predrag Fred Matić razgovarao je s našim Igorom Bobićem o pregovorima za formiranje Vlade i europskim izborima.

Predrag Fred Matić rekao je da SDP ne odustaje od ideje da sastavi Vladu: “Još ništa nije gotovo, razgovori se vode i vodit će se, mi danas imamo predsjedništvo pa ćemo biti informirani o tijeku događanja vezanih uz pregovore.”

“SDP ima potpuno drugačiju politiku, naši partneri imali su potpunu autonomiju i mogli su provoditi politike. Neću glumiti učitelja kolegama iz Domovinskog pokreta, ali ako uđu Vladu s HDZ-om pitanje je vremena kada će ih sažvakati, ispljunuti, podijeliti ili razdvojiti. HDZ je majstor u tome i to im treba priznati”, dodao je.

Matić je kazao da treba učiniti nekoliko koraka koje bi svi trebali prihvatiti: “Treba promijeniti taj nakaradni izborni zakon, lex AP, maknuti Ivana Turudića i još nekoliko stvari, a onda bi bilo najpoštenije ponovno raspisati izbore.”

Osvrnuo se i na izjave Andreja Plenkovića: “Zašto se stavlja prvi na listu? Ne da ojača listu nego da ima rezervnu poziciju”, rekao je.

“Politika je pitanje kompromisa i puno puta treba progutati žabu, ali postoji linija preko koje se ne prelazi, a to je pitanje ljudskih prava i prava žena koje neke stranke žele narušiti, a o tome se ne može razgovarati”, objasnio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!