Među poginulima u autobusu i ukrajinska obitelj: Živjeli su na Plitvicama, u općini Dan žalosti

Vijesti 05. lis 202313:41 1 komentar
Matteo Chinellato/IPA / Sipa Press / Profimedia

Općina Plitvička Jezera objavila je na Facebooku da su u tragičnoj nesreći u Veneciji izgubili život i Ukrajinci koji su živjeli u njihovoj općini.

Zbog ove tragedije u općini je proglašen dan žalosti.

“Općina Plitvička Jezera proglašava 06. listopada 2023. godine Dan žalosti na području općine Plitvička Jezera povodom tragičnog stradavanja pet raseljenih osoba iz Ukrajine čije je trenutno boravište na području općine Plitvička Jezera, a koji su izgubili život u prometnoj nesreći koja se dogodila dana 03. listopada 2023. godine u Veneciji (Italija)”, naveli su iz općine na Facebooku, dodajući da je među pet stradalih troje odraslih i dvoje djece.

“Dan žalosti obilježit će se isticanjem crne zastave i spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Plitvička Jezera i drugim javnim zgradama na području općine Plitvička Jezera. Tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima.

Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svojeg poslovanja obavljaju primjereno Danu žalosti.
Suosjećamo s obitelji i prijateljima smrtno stradalih osoba te ovim putem izražavamo iskrenu sućut”, piše u objavi.

Podsjetimo, u tragičnoj nesreći poginula je 21 osoba. Među njima je bila i jedna hrvatska državljanka.

REUTERS/Claudia Greco

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare