Medved o srušenom zrakoplovu: Imali su informacije o vremenskim uvjetima

Vijesti 30. svi 202215:15 > 18:38
Tomislav Miletic/PIXSELL/ilustracija

Ministri Tomo Medved i Mario Banožić obratili su se medijima nakon dolaska u Broćanac, gdje su danas pronađeni dijelovi zrakoplova Cessna koji je u nedjelju nestao na letu iz Splita za Njemačku.

“Nakon što smo zaprimIli informaciju o postupanju svih naših intervencijskih snaga te da smo pronašli zrakoplov i tijela tragično stradalih, želim iskazati sućut obiteljima stradalih, te zahvaliti svim sastavnicama Civilne zaštite i Sustava domovinske sigurnosti na doprinosu da što brže pronađemo lokaciju”, kazao je ministar Tomo Medved napomenuvši da je sustav u skladu sa svim procedurama aktiviran manje od sat vremena od nestanka zrakoplova.

“Sve sastavnice su se uključile u traganje. Nažalost, uslijed izrazito teških vremenskih uvjeta, jučer je bilo vrlo teško pronaći nestali zrakoplov”, dodao je Medved.

vezana vijest

Kazao je da sada Županijsko državno odvjetništvo provodi svoje istražne radnje u suradnji s policijom i inspektorima za zrakoplovne nesreće.

“Očekujemo da će i oni u najkraćem vremenu odraditi svoj posao kako bi se pristupilo izvlačenju posmrtnih ostataka”, rekao je Medved.

Upitan o identitetu stradalih, Medved je odgovorio:

“Poznato nam je sve ono što je bilo poznato vezano uz najavu putnika, ali s obzirom da je ovdje riječ o nesreći, obvezni smo sačekati da policija završi očevid i utvrdi sve detalje uslijed kojih je došlo do pada, tip letjelice, kao i identitet osoba koje su stradale.”

Medved je podsjetio i da su u vrijeme kada je letjelica nestala bili izrazito loši vremenski uvjeti.

“Inženjer će utvrditi i te detalje. Letjelica je poletjela iz Splita, imali su informacije o meteo uvjetima, ali sačekajmo da se završi istraga pa ćemo znati više i o tome”, rekao je.

Ministar Mario Banožić je izrazio želju da imamo ovakvih nesreća što manje, osobito jer ulazimo u turističku sezonu.

“Slušajmo uputstva Civilne zaštite i svih ostalih nadležnih kako bi se izbjegle ovakve i slične nesreće”, poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar