Mesić otkrio što ga je pitao Plenkovićev otac

Vijesti 02. velj 202208:21 > 08:24 2 komentara
stjepan mesić
N1

Trojica članova posljednjeg Predsjedništva SFRJ: Stjepan Mesić iz Hrvatske, Bogić Bogićević iz Bosne i Hercegovine i Vasil Tupurkovski iz Sjeverne Makedonije, ovih dana dovršavaju dokument nazvan Apel za spas Bosne i Hercegovine, koji planiraju uputiti ključnim instancama unutar i izvan BiH na kojima se odlučuje o toj zemlji, ali će ga namijeniti i "svima kojih se to tiče", kao i cijeloj javnosti.

Kako je objavio tjednik Nacional, Mesić, Bogićević i Tupurkovski u svom Apelu zagovaraju posve suprotno rješenje za BiH od etničkih koncepata Republike Srpske i HDZ-a BiH, koje podržavaju vlasti iz Beograda i Zagreba.

Upitan kako objašnjava da se u bošnjačkim krugovima tvrdi da su premijer Andrej Plenković i HDZ kudikamo dobronamjerniji prema BiH nego predsjednik Zoran Milanović, Mesić je rekao da ne zna.

“Znate što, dobio sam poruku od Plenkovićeva oca u kojoj je napisao da se susrećem s Milanovićem i zašto ne komuniciram i s njegovim sinom. Ali mene Plenković nikad nije pozvao na razgovor ili da se sastanemo”, rekao je Mesić, prenosi Jutarnji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare