Meteoalarm upozorava: Kiša će biti obilna, vjetar olujan

Vijesti 02. svi 202307:07 0 komentara
Pixabay/ilustracija

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Oblačno je u većem dijelu zemlje, pada kiša diljem Jadrana, ali i u unutrašnjosti, osobito na zapadu. Na zapadu zemlje dominantno je sjeverno strujanje, bura je zapuhala pod Velebitom, dok duž većeg dijela obale puše jako i vrlo jako jugo, zbog čega su u prekidu neke katamaranske linije na splitskom području. Na snazi je upozorenje putem sustava Meteoalarm jako jugo, ali i olujne udare bure pod Velebitom, putem sustava Meteoalarm, DHMZ-a. Na moru su lokalno moguće nevere. Prijeti i obilna kiša, osobito na riječkom području i u gospićkoj regiji.

I tijekom srijede još može biti lokalno obilnije oborine, i to ne samo na području Gorskom kotara i Like, nego i istočnije u unutrašnjosti. Prema večeri će slijediti postupno razvedravanje sa sjeverozapada.

Četvrtak stabilniji, posvuda većinom suh i pretežno sunčan, barem duž Jadrana. Dobra vijest je i da će bura na moru slabjeti. U gorju i na istoku zemlje još će biti oblačnije, može pritom pasti i malo kiše, osobito prijepodne.

Petak isto neće biti posve stabilan, no većinom će biti suho i barem dijelom sunčano u unutrašnjosti, dok će duž Jadrana sunca biti u izobilju.

Prema kraju tjedna temperature će rasti, no isto neće biti posve stabilno, niti u danima vikenda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!