Mihanović: Puljak je trebao tražiti ostavku Ivoševića zbog prijetnji novinarki

Vijesti 15. velj 202214:25 > 14:46 0 komentara
N1

Predsjednik splitskoga HDZ-a Vice Mihanović zamjerio je u utorak gradonačelniku Ivici Puljku što je istup njegova zamjenika Bojana Ivoševića, u kojem je prijetio urednici "Slobodne Dalmacije" Nikolini Lulić, ocijenio kao "grešku u komunikaciji", a ne kao kazneno djelo.

“Gradonačelnik Puljak je Ivoševićeve ispade i prijetnje nazvao nekakvim greškama u komunikaciji. To je za svaku osudu jer ovo nisu greške u komunikaciji, ovo su čak kaznena djela kad vi nekome prijeteći kažete da ćete mu se napiti krvi”, rekao je Mihanović na konferenciji za novinare. Dodao je kako mu je žao što gradonačelnik Puljak nije ispravno reagirao.

“Po mojem mišljenju, ispravno bi bilo da gradonačelnik Puljak pozove svojeg zamjenika Ivoševića da podnese ostavku, a moja sugestija gradonačelniku je da se Ivoševića postavi za pročelnika službe za komunalne poslove u Splitu”, rekao je.

Mihanović se osvrnuo i na izjave gradonačelnika Puljka medijima po kojima ga novine “Slobodna Dalmacija” reketare.

“Po meni, to je za svaku osudu. Imamo situaciju da prvi put u povijesti Splita, a možda i Hrvatske, jedan gradonačelnik optužuje ‘Slobodnu Dalmaciju’, brend Dalmacije i Splita, da ga reketari”, rekao je Mihanović.

vezana vijest

Po njegovim riječima, nakon ispada dogradonačelnika Ivoševića, u kojem je prijetio novinarki “Slobodne Dalmacije”, prva je reagirala saborska zastupnica stranke Centra Marijana Puljak, a ne gradonačelnik Puljak.

Marijana Puljak tom je prilikom, po Mihanovićevim riječima, rekla da će “uputiti drugog čovjeka Splita” u nekakve radionice.

“U kojem kontekstu ona upućuje drugog čovjeka Splita na nekakve radionice? Je li istina da se Splitom upravlja iz Zagreba od strane saborskih zastupnica Marijane Puljak i Darije Orešković, a da se pri tomu gradonačelnik nije još izjasnio?” upitao je Mihanović.

Pritom je dometnuo da su radionice na koje bi ona trebala poslati dogradonačelnika Splita “one za ozdravljenje od antisemitizma, nacizma, hvaljenja Hitlera”. Po njegovu mišljenju, šteta je što gospođe Puljak i Orešković nisu djelovale 30-ih godina prošlog stoljeća da “na radionicu pošalju Hitlera i naciste pa ne bismo imali Drugi svjetski rat”.

Gradski vijećnik HDZ-a, alpinist Stipe Božić oštro je osudio Ivoševićeve prijetnje novinarki “Slobodne Dalmacije”.

“Nadam se da se ovo neće više nikada dogoditi i da će mediji senzibilizirati i kultivirati dužnosnike da ne šalju takve poruke kao što je to učinio Ivošević”, rekao je Božić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!