Milanović i dalje najpopularniji, a evo koga vole i SDP-ovi i HDZ-ovi birači

Vijesti 24. tra 202120:03 > 20:20 4 komentara
Izvor: Nova TV/Screenshot

U mjesecu travnju i predsjednik i premijer izgubili su dio pozitivnog imidža među biračima.

Predsjednik Milanović i dalje je najpopularniji, ali ne više s većinskom potporom. U travnju je predsjednik podijelio Hrvatsku. O njemu pozitivan dojam ima 47 posto građana, ali isto toliko njih o njemu misli negativno, rezultati su istraživanja Crobarometar, koje je za Novu TV napravila agencija Ipsos.

VEZANE VIJESTI

Andrej Plenković je osoba o kojoj 51 posto građana ili većina ima negativno mišljenje, a njih 42 posto pozitivno.

Na treće mjesto probio se Tomislav Tomašević s potporom od 39 posto građana koji o njemu misle pozitivno te 29 posto onih koji o njemu misle negativno.

Izvor: Nova TV/Screenshot

Božo Petrov također je među gubitnicima mjeseca. Pada mu potpora i sada o njemu pozitivno misli 39 posto ispitanika, a njih 43 posto misli negativno.

Peđa Grbin pred lokalne izbore i svoj prvi veliki politički test ima potporu 36 posto građana koji o njemu misle pozitivno, a njih 40 posto misli negativno.

I na kraju Miroslav Škoro o kojem 56 posto ispitanika misli negativno, a njih 35 posto pozitivno.

Tko je političar kojega vole i HDZ-ovci i SDP-ovci?

U mjesecu travnju jedan je zanimljiv fenomen. Među biračima HDZ-a i SDP-a nalazi se jedan političar kojega birači dviju suprotstavljenih stranaka svrstavaju među tri favorita.

VEZANE VIJESTI

Među biračima SDP-a najpopularniji je, očekivano, Zoran Milanović s potporom od 90 posto, zatim Peđa Grbin sa 71 posto, a na trećem se mjestu i kod njih našao Tomislav Tomašević s potporom od 61 posto.

Koji problem sve više brine građane?

Za ispitanike je problem broj jedan nezaposlenost, to smatra njih 19,5 posto. Na drugom mjestu je korona, cijepljenje koje je krenulo pa stalo i sada to najvećim problemom smatra 17,4 posto ispitanika.

Za 16,1 posto građana važna je ekonomska situacija koju treba rješavati.
Korupcija i kriminal na visokoj razini velik je problem za 12,7 posto ispitanika. Na kraju, peti problem je životni standard i niske plaće, 6,7 posto građana želi da se to odmah rješava.

Istraživanje je provela agencija Ipsos na 986 građana metodom osobnog razgovora od 1. do 20. travnja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.