“Milanović ima originalnost, figurativnost i ljepotu u izražavanju, ali…”

Vijesti 18. svi 202221:02 > 21:065 komentara
N1

O gruboj političkoj komunikaciji predsjednika Republike i predsjednika Vlade u N1 Newsnightu govorila je komunikacijska stručnjakinja i profesorica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu Gabrijela Kišiček.

“Stil je postao toliko dominantan da argumentacija i sve što kritiku čini legitimnom je marginalizirano, i slušajuči predsjednika često zaboravljamo koji je temelj njegove kritike. Milanović je postao dominantna figura – ne može proći dan, a da on nekoga ne kritizira”, rekla je.

Istaknula je da je predsjednik Zoran Milanović vrstan retoričar, vrstan govornik, da su u novijoj hrvatskoj retorici neki od njegovih govora primjeri onoga kako treba govoriti. “To su najšešće njegovi pobjednički govori. Kad ga čujete da govori, čujete sve pročitane knjige. Ima tu orginalnost u izražavanju, ljepotu izražavanja, figurativnost. Međutim, on mora biti smiren. Čim je on u konfliktnoj situaciji postaje agresivan i to se prelijeva na njegov stil izražavanja”, prokomentirala je komunukacijska stručnjakinja.

Smatra da je Milanović djelomično u pravu kada kaže da ga ljudi ne bi razumjeli da se tako ne izražava.

I za predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kaže da je vrstan retoričar. “Možete osjetiti nervozu u toj odrješitosti, posebice u komunikaciji s novinarima kada mu se postavljaju pitanja koja mu ne odgovaraju, ali nikad nije prešao granicu da se spusti an nižu razinu komunikacije. Njemu je stil teret zbog toga što ostavlja dojam da se obraća s visoka – dociranja, čak bih rekla i pompoznosti.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar