“Milanović je jedini predsjednik članice EU-a koji je protiv covid-potvrda”

Vijesti 22. stu 202116:56 0 komentara
Dino Stanin/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je danas u Otočcu na Krki na svečanosti otkrivanja spomen-ploče. Spomen-ploču kod dvorca Otočec zajedno su otkrili predsjednici hrvatske i slovenske vlade Andrej Plenković i Janez Janša. Premijer Plenković je nakon toga dao izjavu za medije na kojoj je, između ostalog, komentirao i posljednje izjave predsjednika RH Zorana Milanovića.

Podsjetimo, Milanović je danas komentirao prosvjed protiv covid-potvrda i mjera koji se u subotu održao u Zagrebu.

“Ovo što se sad događa dolazi iz brojih europskih gradova, dolazi i od briselskih tupoglavaca, ali nema ga u Skandinaviji. Ovo je bilo kaotično, spontani revolt. Došli su i školovani ljudi, cijepljeni, koje ja znam, došli su tamo zbog revolta, nisu došli slušati idiota Franciškovića, bio je tamo i Miro Bulj, koji s pravom misli da mu je tamo mjesto”, rekao je Milanović, dodavši da je na prosvjedu bilo 50.000 ljudi.

VEZANA VIJEST

Plenković je snažno osudio napade na novinare, a osvrnuo se i na Milanovića.

“Živimo u demokraciji, nije problem prosvjedovati, iskazati stav, neslagati se s mjerama koje vlada poduzima. Ovaj prosvjed je ipak na kraju dominantno političkog karaktera, u njega su se ukrcali gospoda iz Mosta, DP-a, relikivijarum Živog zida, egzibicionist iz EP-a kojeg tamo nitko ne zna, Kolakušić. Milanović im daje podršku – to je jedini predsjednik neke članice EU koji otvoreno ide protiv covid-potvrda i mjera koje vlada donosi. Prosvjed ne doživljavam kao iskonsku reakciju dijela građana do kojih nam je stalo nego kao političku manifestaciju”, rekao je premijer.

“Mogu to gledati na način da je to bio jedan signal zahvalnosti prema Vladi i Stožeru koji su imali jedne od najfleksibilnijih mjera u EU skoro dvije godine. To je bio signal zahvanosti što u Hrvatskoj rade dućani, trgovački centri, kafići, restorani, frizeri, muzeji, kina”, poručio je Plenković.

Cijelu izjavu premijera Plenkovića možete pročitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!