“Milanović je nacrtao metu – to su Plenković i HDZ”

Vijesti 30. lis 202209:55 4 komentara
Miroslav Lelas/PIXSELL/ilustracija

Novinarke Jasmina Popović (HRT) i Ivanka Toma (Jutarnji list) u Točki na tjedan su komentirale aktualne političke događaje. Komentirale su i optužnice protiv bivšeg ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, bivšeg potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, bivšeg ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Uz njih, optuženi su još i Ana Mandac, Velimir Žunac, Katica Mišković i Damir Juzbašić.

“Udarac je definitivno za Vladu. HDZ-ov rejtnig ne raste, ipak to ima neke posljedice. Dobro je da imamo USKOK koji još uvijek funkcionira. Sad je pitanje što će se dogoditi kad to dođe na sudove”, istaknula je Toma.

VEZANA VIJEST

“To prijeti da postane još jedna trakavica na koje smo navikli. Vjerojatno ćemo za par mjeseci pitati što je s njima, a nećemo zanti. Kod nas se tov rlo sporo radi. Možete uhititi sve zua koji postoji sumnja, ali pitanje je koliko će njih biti presuđeno”, dodaje Popović.

Toma se osvrnula i na bivšeg premijera RH Ivu Sanadera, navodeći da smo bili zemlja koja je optužila premijera te da je sudbeni dio odreagirao na vrijeme nakon njega, mogli smo biti zdravija zemlja što se tiče korupcije.

“Dio onih koji se dokopa vlasti vidi priliku da nešto ušićari za sebe, a ključno je jesmo li u stanju to prepoznati i kazniti”, dodaje Toma.

Rat dva brda

Toma i Popović komentirali su i verbalni sukob između premiejra Andreja Plenkovića, predsjednika Zorana Milanovića i ministra Marija Banožića.

“Oni se ne svađaju, oni razmjenjuju prouke koje imaju cilj da svaki od njih ostvari svoj cilj u javnom prostoru. Svađa završi, a ovdje to ne ide ni prema kraju ni dogovoru. Živimo u basni i čekamo da ta pouka dođe. Plameni jazavac, žapci, nilski konj, prasci, vesele vjerverice – svega je tu bilo”, rekla je Popović.

VEZANA VIJEST

Dodaje da je to kontinuirani i “s Milanovićeve strane planirani pokušaj da Plenkovića izazove na čistinu”.

“Mislim da on sam ne zna što želi”, dodala je Toma o Milanoviću.

“Nema tu nikakve političke startegije, ne vidim nikakv cilj već osobu koja je shvatila svoju pziciju kao nešto gdje nemaš nikakvu odgovornsot i pričaš što ti padne na pamet. Kad vidim Milanovića na televiziji, ako su djeca u blizini, prebacim na drugi kanal jer mogu očekivati sadržaj koji nije primjeren”; istaknula je Toma.

“Čini mi se da je u pozadini neka osobna frustracija”, dodala je.

Popović se pak ne slaže s tim da Milanović nema točan cilj. “Mislim da ima cilj, nacrtao je metu, a to su HDZ i Plenković i zato mu ljudi gledaju za mnoge stvari kroz prste jer ga vide kao lidera borbe protiv HDZ-a”, navela je.

Toma ističe da je dio birača požalio što su glasali za Milanovića i da on sada privlači dio desnih birača.

“Doživio je transformaciju poput Orbana, već dugo nije ljevičar. Nema cilja, samo metu – premijer, ministar obrane”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare