Milanović na FPZG-u: Niste vi krivi za ovakve medije. U Srbiji su još gori

Vijesti 04. stu 202214:09 0 komentara
Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, koji ove godine slavi okruglu 60. obljetnicu postojanja. Čestitajući profesorima i djelatnicima Dan fakulteta, predsjednik Milanović poručio im je da budu strogi i beskompromisni istraživači.

“Želim vam da tragate krvavo za istinom jer nije slučajno da je vaš fakultet osnovan tek ’62. godine, i uz to da je bio prvi. Trebalo je vremena da društvo, ne da sazre, nego da se razvije u određenom smjeru i da ovo čime se bavite postane jedna nasušna disciplina”, rekao je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju.

“Nije dobro da naša djeca od prve godine odlaze van”

“Politolozi su najpismeniji što postoji, to je produkt ovog fakulteta”, dodao je predsjednik te pozdravio smanjenje broja studenata upisanih na Fakultet političkih znanosti. Za mogućnost školovanja hrvatskih studenata od prve godine u inozemstvu rekao je da ima svoje dobre i loše strane.

PROČITAJTE JOŠ

“S jedne strane dokinuo je proliferaciju privatnih škola, koje u pravilu ne valjaju jer su osnovane samo radi tržišta i opstale su samo one koji vrijede. Da naša djeca od prve godine odlaze van nije dobro. Sve znanje koje je potrebno postoji ovdje, sva pismenost i svi izvori”, poručio je predsjednik Milanović.

“Hvala Bogu da postoje Srbija i neke druge zemlje, oni su još gori”

U obraćanju se Milanović osvrnuo i na stanje hrvatskih medija, koje je usporedio s novinarstvom otprije trideset godina, pri čemu je Fakultetu političkih znanosti poručio: “Ne možete vi biti odgovorni za katastrofalno stanje u kojem se hrvatski mediji nalaze, ali hvala Bogu da postoje Srbija i neke druge države jer, koliko god nam je teško, oni su još gori od nas.”

“Nekada si znao gdje možeš čitati. Stvari su se prešućivale, pravili smo se mrtvi, partija je drmala. Međutim, nije bilo tolikog blještavila, nevjerojatnih izmišljotina, konstrukcija svima dostupnih. Danas je važno znati što čitati, znati što pratiti i biti strahovito kritičan”, zaključio je Milanović, prenosi Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!