Milanović: Neću reći ništa o koroni, svatko je donio svoju odluku i živi za sebe

Vijesti 03. lis 202114:41 > 15:02 2 komentara
N1, Ilustracija

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je u nedjelju na otvaranju tradicionalne manifestacije Bela nedeja u Kastvu.

Bela nedeja je tradicionalni sajam u čast početka jeseni i mladoga vina. Manifestaciju obilježava raznovrsna sajamska ponuda, tradicionalni proizvodi i zanati te prateći kulturno-zabavni programi.

Milanović je rekao da je Bela nedeja vinska fešta te da nema mjesta teškim i pretencioznim riječima i notama. Prisjetio se da je na Beloj nedeji prvi put  bio 2008.

Kastav je u razvoj ove fešte krenuo s dosta visoke razine, tad je to izgledalo dobro, a sad izgleda još bolje, ocijenio je.

“Neću sad reći ništa o koroni. Svatko je donio svoju odluku i svatko živi za sebe, a opet živi u zajednici. Dobro je što smo danas opet ovdje, kao što je dobro bilo što prije godinu dana nije održana fešta. To je bila razumna odluka”, istaknuo je.

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac naveo je da je u kastavskom statutu iz 1400. godine, u kojem se prvi put spominje Kastavština, Bela nedeja navedena kao nešto što se “oduvijek događa”.

“Tko smo mi da to prekinemo. Zato je ovogodišnja Bela nedeja organizirana u inat svemu”, naglasio je Mostarac.

Nakon otvorenja je predsjednik Milanović u pratnji domaćina obišao sajam i kušao vino.

Prošle godine Bela nedeja je, zbog pandemije koronavirusa, organizirana u smanjenom obujmu, bez masovnijih javnih događanja. Ove godine je ponovno organiziran sajam, na više lokacije se može kušati mlado vino, a priređen je i festival vinara iz drugih dijelova Hrvatske.

Programi su praćeni živom glazbom te se u nedjelju okupilo mnogo građana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare