Milanović o fiksiranju cijene goriva: Moglo se i prije, bolje ikad nego nikad

Vijesti 20. lip 202218:16 0 komentara
Pixabay / ilustracija

Vlada je i ranije mogla fiksirati cijene goriva, no bolje ikad nego nikad, ali bilo je razloga za kalkuliranje, rekao je u ponedjeljak predsjednik Republike Zoran Milanović komentirajući današnju odluku vlade o fiksiranju najviših maloprodajnih cijena osnovnih goriva.

“Pa, bolje ikad nego nikad. Vlada je to mogla napraviti i ranije, ali bili su neki razlozi zbog kojih bih i ja, da sam na njihovom mjestu, kalkulirao. Sada ih više nema, euro je manje-više siguran i prema tome kako god se bude djelovalo dobro je dok ovaj val skupoće ne prođe”, rekao je Milanović zamoljen za komentar vladine mjere.

Dodao je kako smo već viđali sadašnju razinu cijena nafte.

“Dok rat (u Ukrajini op.ur.) ne završi i dok se stvari ne smire, možemo očekivat da taj rast neće stati. Benzin neće biti jeftin više nikad, a neko vrijeme ćemo se morati naučiti da će koštati malo više”, rekao je predsjednik Milanović koji je danas prisustvovao dodjeli letačkog znaka vojnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kadetima 26. naraštaja u Vojarni pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku.

Vlada je u ponedjeljak odlučila fiksirati najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama.

Tako će litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama koštati 13,08 kuna za litru, a osnovnog benzina eurosuper 95 bit će 13,50 kuna po litri.

Plavi dizel koštat će najviše 9,45 kuna po litri.

Vladina uredba kojom se omogućavaju te cijene primjenjuje se od sutra. Vrijedit će dva tjedna i ne odnosi se na premium goriva.

Da Vlada nije reagirala, benzin bi od sutra koštao 14,57 kuna, dizel 14,06 kuna, a plavi dizel 10,93 kune, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Plenković kaže da su zahvaljujući svim dosadašnjim vladinim mjerama cijene benzina niže za 2,45 kuna, dizela 3,56 kuna, a plavog dizela za 2,38 kuna po litri.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!