Milanović: Što je Plenkovićeva i Pupovčeva policija radila u Borovu?

Vijesti 02. svi 202114:07 > 14:57 3 komentara
Zoran Milanović
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović na Facebooku je komentirao incident u Borovom selu.

“Grupa muškaraca danas je u Borovu poticala na nasilje koristeći gnjusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je sramota i za svaku osudu. Ali vidio sam da im je tamo, mirnim auto-mimohodom asistirala i policija, policija kojom upravljaju skupa Plenković i Pupovac. Što je tamo radila policija, ako nije PREVENTIVNO štitila red i zakon? Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao danas. Kao što ga nije radila kada je s groblja u Borovu trebalo maknuti mauzolej neplivaču Šoškočaninu. Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini”, napisao je Milanović.

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, na videu koji je objavljen jutros na Facebook stranici Općina Borovo vidi se kako je kroz Borovo jutros marširala skupina muškaraca koja je, između ostalog, vikala “ubij Srbina”.

Kako doznaje N1, policija je utvrdila identitet pripadnika jedne navijačke skupine koji su oko šest ujutro došli položiti vijenac u Borovo selo. Nakon što su policijski službenici utvrdili da krše javni red i mir svi su legitimirani, identificirani te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare