Milanović o odnosu prema Bruxellesu: “Ne znači da se treba dići na oružje, ali…”

Vijesti 27. ožu 202417:49 0 komentara
Sasa Miljevic / PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović na Facebooku se oglasio o odnosu Hrvatske prema Bruxellesu, odnosno položaju u EU, navodeći da se ponekad mora reći ne.

“Gledam prije svega Hrvatsku. Netko će reći da je to sebično, a ja ću reći drukčije ne ide. Posebno ako si mala nacija u Europi koja ima tendenciju da postane superdržava. Tu želim više žara, duha i pronicljivosti od strane nas, građana Hrvatske.

Još uvijek čekam da hrvatska izvršna vlast u Briselu kaže – nama to ne odgovara. Nije moguće da iz Europske komisije i parlamenta godinama dolaze isključivo stvari koje Hrvatskoj odgovaraju. Ne znači da se treba dići na oružje, ali treba obraniti svoje”, proučio je Milanović.

Predsjednik je o tome govorio i u velikom intervjuu za N1. “Kad smo se mi ikad suprotstavili nekom stavu Komisije, da je Hrvatska bila protiv nečega? U nekim situacijama moraš reći – to ne može. Kad se RH suprostavila nekom prijedlogu ili nacrtu? To se radi po Plenkovićevom naputku – da se ne zamjeri”, kazao je u intervjuu za N1 u utorak navečer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!