Milanović poručio Butkoviću: Ostat će bez krčme, krave, kamiona, sve će mu uzeti!

Vijesti 07. tra 202416:40 0 komentara
Edina Zuko/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović dao je izjavu za medije iz pregrade te je ponovno komentirao ministra Olega Butkovića.

“To je trgovanje utjecajem, radi manjih stvari su ljudi išli u zatvor na godinu dana”, rekao je Milanović o komunikaciji Butkovića i Josipe Rimac. “Zato je živčan i divlja.”

Butković je jučer pozvao Milanovića da odgovori na dva pitanja: je li trgovanje utjecajem ako predsjednik Republike osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom te što je dobio kao protučinidbu za taj angažman.

Milanović se danas osvrnuo i na to. “Oklevetao je čovjeka kojem je to velika reputacijska šteta, kad ti netko kaže da si pod sankcijama, da si Putinov prijatelj, to ljudima smeta. Ako nije istina, utuživo je. On će ih proganjati kao vrag grešnu dušu. Ostat će bez krčme, krave, kamiona, sve će mu uzeti. Taj čovjek nikad nije bio pod sankcijama nikakve mu usluge nisu trebale.”

“Sad je gotov”, poručio je Milanović.

“Takvi će ići u zatvor”

Milanović je kritično govorio i o ‘čovjeku koji se predstavlja kao predstavnik vlasnika Večernjeg lista’, kojeg je nazvao ‘raskalašenim i nemoralnim popom bez čije se suglasnosti u Večernjem ne može objaviti ni osmrtnica’.

“Ili je taj pop išao kod čovjeka koji je pod sankcijama, cijelo vrijeme se družio s Putinovim slugama ili je namjerno lagao. I to će morati objasniti. Ima u pravnom sustavu, pa čak i ako se mora američki pravni sustav uključiti, ima lijeka protiv takvih divljaka. Butkovića nitko nije vukao za jezik. Mi smo lijepo i nježno živjeli on i ja četiri godine, klonio me se i onda se odlučio baciti kao pile u ono što ostane iza krave i tu je gdje je”, izjavio je Milanović.

Butkovića je nazvao ‘simpatičnim sitnim lopovom kojeg nitko nije shvaćao ozbiljno’, ali da je sve bilo jasno kada je objavljena njegova komunikacija s Josipom Rimac.

“To će biti jedna od prvih točaka na meniju gozbe koja slijedi kada dođu Rijeke pravde i kada dođe Treća Republika – takvi će ići u zatvor. Naravno, neću ih zatvarati ja jer za to nemam ovlasti, ali će se Sabor baviti takvim stvarima, to sam potpuno uvjeren. Jer svi oni koji se bore da Hrvatsku spase od HDZ-a i od ovih lopova, u tome su jednodušni i nemaju nikakvih prijepora”, rekao je Milanović koji je u Pregradi nazočio zatvaranju tradicionalne manifestacije 501. Kostelska uskrsna pištola.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!