Milanović odlikovao vođe sindikata: “Ne bih vam bio u koži, vodite tešku borbu”

Vijesti 29. tra 202209:58 > 13:53 0 komentara
N1

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je u petak Redom Stjepana Radića, za dugogodišnji sindikalni rad i zasluge u borbi za socijalna prava radnica i radnika, predstavnike hrvatskih sindikata: predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa, predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladena Novosela i glavnog tajnika Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilima Ribića.

“Ne bih vam bio u koži, vodite tešku borbu. Vi u javnom sektoru budite uporni, ali i razumni. Budite razumni i milostivi prema svakoj vlasti, pa i najgora vlast bi najradije zadovoljila potrebe zaposlenika”, rekao je predsjednik”, rekao je Milanović.

U ime odlikovanih govorio je Ribić.

“Imam čast da se zahvalim, ovo je ogromno priznanje. Nismo ovo očekivali, ostali smo preneraženi. Nadam se da je neoliberalni zeitgeist iza nas, radnici su bili u antisindikalnoj propagandi nazivani uhljebima, neradnicima. Ovo vaše priznanje briše sve to, hvala vam od srca”, rekao je Ribić.

“Mi griješimo u iseljavanju, našem najvažnijem pitanju. Nismo spremni u Bruxellesu ući u konflikt, nećemo govorom diplomacije promijeniti nešto što nam razara nacionalnu supstancu. Nas u sindikatu to boli. Mi smo s vama bili u konfliktu po logici prirodnih pozicija, nikad nismo to shvaćali osobno. Konflikt razara ljude na prvi pogled, ali samo mudri ljudi mogu vidjeti da u konfliktu postoji nešto zajedničko. Na istom smo brodu, svađamo se kako spasiti taj brod”, rekao je Ribić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!