Milanović se sastao s Dodikom na Hvaru, evo o čemu su razgovarali

Vijesti 25. srp 202318:58 5 komentara
Borut Zivulovic/FA Bobo/PIXSELL/ilustracija

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Na radnom sastanku, koji je održan na Hvaru, predsjednik Milanović i gospodin Dodik razgovarali su o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima te susjedne države s Republikom Hrvatskom.

U tom kontekstu, posebno su razgovarali o potrebi uspostave funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će osigurati ravnopravno sudjelovanje legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda. Gospodin Dodik informirao je predsjednika Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se složili kako je to nužno kako zbog dobrobiti sva tri naroda u BiH, tako i zbog ubrzavanja europskih integracija BiH.

Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore legitimnih političkih predstavnika triju naroda u BiH koji osiguravaju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen europski put, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare