Milanović: Treba se boriti za svaki euro iz EU fondova, to je naš novac

Vijesti 23. lip 202221:27 1 komentar
N1 / Ivan Hrstić

Predsjednik RH Zoran Milanović poručio je u četvrtak na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Petrijanca da se treba boriti za svaki euro iz EU fondova "jer je to naš novac", a Petrijance je pozvao da i dalje budu strogi i organizirani "jer ne žive od rente nego od teškog rada".

„Borite se za svaki euro. Svaki euro koji ne iskoristimo je bačen euro jer to je jedino što postoji u EU, posebno danas kada smo već skoro deset godina članica“, rekao predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju povodom Dana Općine i blagdana Svetog Petra i Pavla.

Dodao je da je dužnost svih onih koji su u prilici da taj novac uzimaju. “To je naš novac, nitko se zbog toga ne treba zahvaljivati nego treba sebe prekoriti ako u tome ne budemo dovoljno agilni. Dakle, borite se za svaki euro”, istaknuo je.

Istaknuo je i da je Hrvatska u devet godina iz fondova EU povukla 45 milijardi kuna više nego što je uplatila.

Kazao je i kako oni koji vode državne poslove moraju uvijek i prije svega imati samo hrvatske interese te da ‘u vođenju poslova države treba biti proračunat i sebičan’.

Kazao je kako sebičnost u vođenju posla ne znači pakost, zluradost, pokvarenost, nego orijentaciju na sebe i na svoje interese kada su u pitanju novac, zaštita okoliša, čistoća prostora u kojem živimo, odnosi sa susjedima, prava i sudbina hrvatskog naroda u susjednim državama.

„To je prije svega BiH jer oni tamo nisu pali s kruške jer žive već tisuću godina. Naša je dužnost, ne da tamo uredujemo oružjem, nego da budemo pravedni i strogi prema nekima koji krše pravila. To su naši poslovi”, poručio je Milanović.

Načelnik Posavec: Općina potpuno opremljena komunalnom infrastrukturom

Općinski načelnik Željko Posavec naglasio je da je iznimno ponosan na sve ostvareno u proteklih godinu dana.

„Puno smo ulagali u aglomeraciju, projekt vrijedan 37 milijuna kuna i mislim da je to najveći infrastrukturni projekt koji je Općina Petrijanec imala. Napravljeno je 750 kućnih priključaka i projekt je došao do finalne faze”, kazao je Posavec te dodao da nakon tri godine može reći da je općina potpuno opremljena komunalnom infrastrukturom.

Posavec je naglasio i da je najveće ulaganje Općine Petrijanec ulaganje u energetsku obnovu kulturnog dobra, zgrade stare škole izgrađene 1868. godine, a projekt je vrijedan četiri milijuna kuna.

Uime Varaždinske županije sjednici je nazočio predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić  koji je naglasio da ta općina ima kontinuitet i stabilnost te da se zato dobro razvija. Dodao je da će Varaždinska županija stati iza svakog kvalitetnog projekta, kao što su to činili dosad.

Među uzvanicima je bila i potpredsjednica SDP-a, saborska zastupnica Sabina Glasovac koja je istaknula da je Općina Petrijanec primjer kako nisu svi u politici isti i kako se može upravljati na odgovoran, transparentan i pošten način.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare