Milanović o Plenkovićevim izjavama: Kao da se najeo marelica fermentiranih…

Vijesti 22. pro 202113:50 > 15:35 3 komentara
N1 / Ivan Hrstić

Uoči 29. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“ i dana 2. oklopno mehanizirane bojne „Pume“ Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule branitelje Domovinskog rata u Kapelici Sv. Juraja u Varaždinu.

Predsjednik se susreo i s veteranima 7. gardijske brigade „Pume“, zapovjednikom gardijske oklopno-mehanizirane brigade Mijom Validžićom te predstavnicima Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Predsjednik je komentirao izjavu premijera o referendumu, odnosno njegov poziv da Milanović komentira potpise koji su prikupili Mostovci. Predsjednik nije prihvatio poziv. “Ne, ja sam samo upozorio, ja sam tvrdi kohabitator. Govorim o knjizi o Jobu. Tko laže taj i krade”, kazao je. “Onima koji varaju ne vjeruješ”, komentirao je Milanović.

“Čast svakome, veresija nikome”, ponavlja.

“Lijepo, ali takvo već nešto postoji. Uvijek je neki svetac kada se takvo nešto monumentalno ispali, ali to je nedomišljeno”, komentirao je predsjednik demografske mjere.

Presuda Vidoševiću

O presudi Vidoševiću kaže: “Znam da su neki vaši kolege tezgarili za neka i primali honorare. Veliki pad i opet HDZ-ovac”, kazao je Milanović, prenosi Dnevnik.hr.

O uvođenju eura, Milanović kaže da je neodgovorno govoriti samo o benefitima uvođenja eura. “Ja nisam božansko biće da donosim samo radosne vijesti, ali premijer je to zamislio kao jolly, jolly….”.

Govorio je i o mjerama i obvezi nošenja maski. “Sada imamo situaciju da mjere ne trebaju u birtiji, ali kada ulaziš u poreznu upravu onda treba covid-potvrda. Koji pametnjaković je to smislio? To su smislili intelektualni lumpenproleteri. Ustavni sud je to podržao, Djed mraz postoji… Ustavni sud, pa naravno da je to podržao, to se telefonom rješava”, kazao je.

Neodlazak u BiH i Plenkovićeva izjava

Komentirao je i svoj neodlazak u BiH i izjavu premijera na tu temu.

“Kao da se najeo marelica fermentiranih. Ja nisam shvatio što je htio poručiti. Netko od nas dvojice laže. On kaže da nema podatke… Nema ako ih nije tražio… Pa daj si odi tamo. Ja izmišljam, ali zato je centralna bezbednosna agancija BiH u pravu. Mene to osobno ne vrijeđa. Ne možemo tako razgovarati. On nije dobio podatke o tome? Mogu mu im ja poslati, može me nazvati da mu objasnim zašto se u takvim situacijama ne igraš tuđom sigurnošću, ne svojom”, izjavio je predsjednik.

Sigurnost

“Herojski zec je bio doma, a moja supruga je tamo trebala proći minutu ranije, u autu, kao štićena osoba. Prorešetao bi je kao švicarski sir. Nije prošla, mislite da bih se ja s tim zezao. Nazvao sam ga ionda je sluđeno otišao u Bruxellesu. Šalio sam se s tim. Tako da, HDZ-ovci kradu i lažu”, govori predsjednik o napadu na Markovom trgu. Dodao je da izvješća SOA-e ništa ne govore o radikalizaciji u Hrvatskoj. “SOA je profesionalna i to je postala u moje vrijeme, time se ne može manipulirati, to nije Ustavni sud”, kaže.

“Ja nisam nikad bio četnički huškač i nisam vrijeđao bošnjački narod. Mi smo nebo i podzemlje. Oni zločesto to interpretiraju. Za to ne odgovaram ja nego unitaristički huškači s Baščaršije koji žele politički umlatiti Hrvate, ukrasti im Dom naroda”, govori predsjednik.

“Ja se ne uspoređujem s Plenkovićem, on je u tom smislu nitko i ništa, on je te ljude prodao za sitan kusur. Ja ne idem po glasove, tko kakže da ću se ikad više kandidirati? To je moja dužnost”, kaže Milanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare